Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кремль: Путін не знав про рішення України призупинити євроінтеграцію

У Кремлі заявляють, що рішення України про призупинення торговельно-економічної асоціації з ЄС є виключно внутрішньою справою Києва. Але в Москві готові до тристоронніх переговорів з Україною та ЄС із торговельно-економічної тематики, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Ще не будучи в курсі рішень, які ухвалювалися у Верховній Раді та в уряді України, президент Росії чітко визначив нашу позицію, згідно з якою Росія буде готова до цих тристоронніх переговорів із метою вироблення модальності та вдосконалення модальності нашої торговельно-економічної співпраці", - заявив Пєсков.

Він заявив, що в Москві вітають бажання вдосконалювати та розвивати торговельно-економічну співпрацю. "Що стосується рішення уряду України про призупинення асоціації, то це є виключно внутрішнім суверенним рішенням цієї країни, і ми не вважаємо своїм правом це коментувати", - сказав Пєсков.

Він нагадав, що Путін раніше неодноразово заявляв, що Росія з повагою поставиться до будь-якого рішення, яке ухвалить українська сторона, і це є внутрішньою справою Києва.

Відповідаючи на запитання про те, чи плануються якісь контакти з українською стороною у зв'язку зі зміною ситуації, Пєсков сказав:

"Напевно, на експертному рівні будуть контакти. Тим паче, ми виходимо з того, що доручення є, якісь контакти, звичайно, робочі будуть між міністерствами і відомствами".

При цьому Пєсков не зміг відповісти на запитання, чи можливе тепер відновлення переговорів про вступ України до Митного союзу. "Ця знову ж таки суверенна справа наших українських партнерів", - зазначив він.

Раніше в четвер уряд України вирішив призупинити підготовку угоди про асоціацію з Євросоюзом, заявивши про рішучість суттєво поліпшити торговельно-економічні стосунки з Росією та країнами СНД.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ