Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кремль відхрестився від "військового перевороту" в Луганську

У Кремлі заявили, що інформація про підтримку з їхнього боку "певних політичних сил у самопроголошеній "ЛНР" насправді не відповідає дійсності.

21 листопада колишній очільник так званої "МВС" псевдореспубліки Ігор Корнет влаштував у Луганську "військовий переворот". Крім того, у місто в’їхала колона військової техніки, зокрема її фото опублікувала спостережна місія ОБСЄ.

Також з’явилася інформація, що вождь "ЛНР" Ігор Плотницький втік до Росії – це підтверджує і українське МВС.

Крім того, одне з російських видань з посиланням на оточення "сірого кардинала" Кремля Владислава Суркова заявило, що Кремль став на бік Корнета у цьому конфлікті, натомість Плотницького не будуть відсторонювати від влади.

Однак, як підкреслюється, це не означає, що офіційна Москва видала "безмежний кредит довіри останньому", але в адміністрації президента Путіна розуміють, що "частина луганського хаосу – результат не зовсім мудрої тактики очільника "ЛНР".

Як повідомляє інформаційна агенція ТАСС, яка здебільшого підтримує політику президента Росії Володимира Путіна, у Кремлі переконують, що ця інформація є неправдивою.

"Це повідомлення невідомо на чому ґрунтується. Ніякі джерела в оточенні Владислава Суркова не могли цього заявити, так як події в Луганську є внутрішньою справою "ЛНР", і за підтримкою ніхто з Луганська "до Кремля" не звертався", – наголосив начальник департаменту Управління президента з соціально-економічного співробітництва з державами - учасниками Співдружності Незалежних Держав Михайло Арутюнов у коментарі ресурсу.

Канал 24

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ