Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Крим не повернеться. Його треба повертати», - Павло Казарін

Павло Казарін, оглядач «Крим. Реалії», журналіст та публіцист, на Львівському безпековому форумі сказав, що Крим треба повертати. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Кожен документ дуже швидко просувається кабінетами, якщо в нього є лобі. Я знаю дуже багато лобістів щодо питань Донбасу, але дуже мало – щодо Криму. Дві деталі, дуже важливі. Що ми вважаємо поверненням суверенітету? Нагадаю, війна почалась в ніч з 26 на 27 лютого 2014, коли Росія захопила. Війна почалась із анексії Криму і вона закінчиться тільки після повернення Криму.

Ми не можемо уявити, як Росія завтра виходить з Криму. Їй набагато простіше піти з Донбасу в обмін на скасування санкцій. Але від півосторова вона не відмовиться, тому це буде набагато складніше.

Але з людської точки зору повернення буде набагато легшим. Тому що на Донбасі лилась кров, яка сакралізує цю війну, а в Криму – ні.  

Ми з колегами аналізували електоральні карти Криму і прийшли до висновку, що в лютому 2014 року десь 30-35% кримчан мали ядерні прорадянські, проросійські погляди, 20-25% - ядерні проукраїнськими поглядами. А решта - 40-45% - це люди, які прагнуть просто побутового комфорту. І це важливо розуміти.

Також важливо розуміти велику функцію Криму для сучасної Росії. Путін під час свого першого президентського терміну боровся із регіональним сепаратизмом, під час другого – за ціну нафту і боротьбу з бідністю, а під час третього та четвертого – пропагував антизахідні погляди та анексував Крим. Ось найбільші «досягнення» його президентства.  

Коли повернеться Крим? Нагадаю, його анексували, тому він не повернеться - його треба повертати! Як Литва отримала незалежність? Знищила Радянський Союз. Як можна повернути Крим – знищити всю ту владну архітектуру, яка є зараз», - сказав Павло Казарін.  

Lviv Security Forum відбувається 30 листопада — 1 грудня у львівському Центрі Митрополита Андрея Шептицького. Організатори Форуму: “Інститут просвіти”, Український католицький університет, Інститут міста та Львівська міська рада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ