Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кримчанки їдуть народжувати в Україну

"Україна молода" з'ясовує, чому все більше жінок з анексованого Криму їдуть народжувати на материкову Україну.

Газета пише, що за словами медиків, кількість вагітних пацієнток із Криму, що їдуть в Херсонську область на пологи, різко збільшилася після початку енергоблокади анексованої території. Особливо багато породіль із Симферополя та Джанкойського району Криму в Генічеську.

"До нас їдуть жінки, які не захотіли міняти паспорт України на російський документ. З цієї причини ми нікому з них не відмовляємо, приймаємо усіх. Самі породіллі кажуть, що не хочуть, щоб їхні діти народжувалися на території анексованого півострова, а отже автоматично ставали громадянами Росії", – цитує газета головного лікаря Генічеської районної лікарні Ельдара Фетієва.

Крім того, самі жінки відзначають досить високий професійний рівень українських лікарів та меншу суму грошей, яку їм доводиться витрачати на пологи, незважаючи на складну дорогу з Криму до Херсонщини, пише газета.

Окрім цього, усі жінки, що мешкають в Криму та мають українське громадянство, отримуватимуть допомогу від держави Україна після народження дитини, а ось у Росії ці гроші породіллям не виплачують, повідомляє газета.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ