Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Кримінальне провадження щодо «тернопільських прокурорів» скеровано до суду

11 листопада детективами Національного антикорупційного бюро України за погодженням із прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох екс-посадовців органів прокуратури Тернопільської області та адвоката. Про це повідомили в НАБУ.

Зокрема, екс-заступника прокурора Тернопільської області звинувачують у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України («Одержання неправомірної вигоди у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб»), а решті обвинувачених - колишнім керівнику та заступнику Тернопільської місцевої прокуратури, екс-прокурору Тернопільської місцевої прокуратури та адвокату – інкримінують пособництво у вказаному кримінальному правопорушенні, з кваліфікацією ч.5 ст.27 та ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.

Обвинувальний  акт складений за результатами досудового розслідування факту отримання службовими особами органів прокуратури Тернопільської області неправомірної вигоди (хабаря) у розмірі 12 тис. дол. США від мешканки Тернополя в обмін на закриття стосовно неї кримінального провадження.

За версією слідства, адвокат потерпілої вступив у злочинну змову з працівниками прокуратури задля створення умов, за яких заявник (мешканка Тернополя) була змушена вдатися до хабарництва. Після передачі коштів в повному обсязі кримінальне провадження  стосовно зазначеної особи було закрито.

У разі доведення вини,  обвинувачуваним може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до 10 років з конфіскацією майна та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадуємо, що досудове розслідування фактів вимагання неправомірної вигоди з боку працівників органів прокуратури Тернопільської області НАБУ розпочало на початку 2016 року. Наприкінці лютого в рамках розслідування було здійснено близько 40 обшуків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ