Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

"Кримський суд" винесе вирок Чийгозу 11 вересня

Вирок у справі заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза винесуть в "суді" окупованого Криму в понеділок, 11 вересня, о 10 ранку, - Укрінформ.

"Ахтем Чийгоз 9/11. У Криму в понеділок (11 вересня, - ред.) о 10 ранку російський суд винесе вирок Ахтему Чийгозу. Ахтема Чийгоза російська влада судить за те, що він був на мітингу на підтримку територіальної цілісності України 26.02.2014 в Сімферополі, намагаючись зупинити початок окупації, підготовку до якої здійснювали Володимир Константинов і Сергій Аксьонов зі своїми козаками, "ополченцями" і бійцями російської ПВК (приватна військова компанія Вагнер, – ред.)", - повідомив адвокат Микола Полозов.

7 серпня прокурор Анастасія Супряга зажадала для обвинуваченого покарання у вигляді позбавлення волі на строк 8 років з відбуванням у колонії загального режиму.

Чийгоза затримали у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема з партії "Русское единство". Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

Справу Чийгоза "кримський суд" розглядає у рамках "справи 26 лютого" після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо стосовно заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, і окремо щодо інших фігурантів процесу - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ