Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Надзвичайні події

На Донеччині онук зґвалтував бабусю та хотів їй вибрати очі

27 лютого у місті Мирноград Донецької області сталось два жорстоких вбивства. 39-річний чоловік вбив свою матір, а 25-річний молодик ледь не до смерті побив лопатою свою бабусю, окрім того чоловік позбавив життя 16-річну дівчину. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Донецької області.

27 лютого у місті було скоєно два тяжких кримінальних правопорушення, обидва були розкриті.

Вдень поліцейські Мирнограда викрили чоловіка, який вбив свою матір, та намагався звалити провину на іншого, а вночі затримали молодика, який закрився у будинку, погрожуючи відкрити вогонь, жорстоко лупцював свою стареньку бабусю лопатою, після чого забив до смерті 16-річну школярку.

До Мирноградського відділення Покровського відділу поліції надійшло анонімне повідомлення про смерть місцевої мешканки, 1961 року народження. На місце негайно виїхала слідчо-оперативна група поліції, яка побачила у будинку тіло жінки.

Правоохоронцями був встановлений 39-річний син постраждалої, який розповів, що його матір покінчила життя самогубством через повішання. Але поліцейські швидко встановили, що чоловік не говорить правди: причиною смерті дійсно стала механічна асфіксія, але експерти виявили явні ознаки того, що зробила загибла це не сама.

Тоді син жінки розповів поліцейським іншу історію – у смерті його матері винен чоловік, з яким вони познайомилися того ж дня. За його словам, гість заходив до них приблизно на півгодини та вбив його матір. Але і ця версія не переконала правоохоронців – докази, які вдалося зібрати, говорили про те, що до смерті жінки причетний її власний син.

Розуміючи, що правоохоронці вже мають всі необхідні докази, він нарешті почав давати правдиві свідчення. З’ясувалося, що того дня родичі не поділили між собою спиртне. За це чоловік відібрав життя своєї матері та намагався інсценувати її самогубство. Вказана подія слідчими відділом внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Увечері до поліції надійшло інше тривожне повідомлення – 34-річна місцева мешканка розповіла, що чує, як у сусідній квартирі онук б’є свою бабусю. Вже за кілька хвилин поліцейські були перед дверима цього помешкання. Але на стук правоохоронців двері ніхто не відчинив, у квартирі запанувала тиша. Розуміючи, що відкривати їм ніхто не збирається, поліцейські зробили вигляд, що пішли, але самі залишилися на місці.

Вже згодом з квартирі знову почали роздаватися звуки побоїв. Поліцейські виламали двері та увірвалися до помешкання. Застала правоохоронців по-справжньому жахлива картина – на підлозі у коридорі, вся в крові, лежала старенька з важкими травмами. Правоохоронці виявили, що бабуся подає ознаки життя та негайно викликали швидку, а самі продовжили обшук помешкання.

Закриті двері спальної кімнати та звуки, які звідти лунали, говорили про те, що зловмисник знаходиться саме там, і що найжахливіше, разом із ним закрита невідома дівчина.

Хлопець кричав, що двері відчиняти він не збирається і якщо поліцейські не підуть, він відкриє огонь. Правоохоронці, у свою чергу, були готові дійсно відкрити вогонь, але втримували те, що у кімнаті знаходиться дівчина – поліцейські не могли визначити, де конкретно вона знаходиться.

Та коли зловмисник почув, що поліція готова стріляти, злякався та відчинив двері. Затримавши його, у кімнаті правоохоронці виявили вже бездиханне тіло підлітка з численними ранами.

Поліцейським вдалося з’ясувати, що того вечора 84-річна бабуся запросила до себе 16-річну школярку. Згодом до неї прийшов її онук – раніше засуджений за наркотичні злочини 25-річний місцевий мешканець, сирота, який жив поблизу. Як сталося, що він почав бити жінок та навіщо школярка прийшла до оселі, наразі з’ясовує слідство.

Бабуся у важкому стані знаходиться у лікарні, у неї діагностовано відкриту черепно-мозкову травму, численні різані рани голови, шиї, рук. На тілі загиблої дівчині також численні колото-різані рани, за попередньої інформацію, зловмисник намагався виколоти їй очі та зґвалтував. Обставини події допоможе встановити експертиза.

З місця злочину вилучені речові докази – штик-лопата, ножиці та ніж у крові.

Опитати зловмисника наразі неможливо, він знаходиться у неадекватному стані, попередньо – у наркотичному сп’янінні.

Зловмисник затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Попередня правова кваліфікація – ч. 1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 15 років. Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ