Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КСУ продовжив розгляд закону про люстрацію

Конституційний суд України у п'ятницю, 23 жовтня, продовжив розгляд позову про конституційність окремих положень закону "Про очищення влади".

Засідання суду відкрив голова КСУ Юрій Баулін. На засіданні присутні 13 з 18 суддів, кворум є.

Представник Верховної Ради, народний депутат України, член фракції "Об'єднання "Самопоміч"" Єгор Соболєв продовжує ставити питання позивачеві, судді Верховного суду України Олександрові Волкову.

На засідання КСУ 22 жовтня виступили Соболєв, Волков і начальник департаменту люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко, яка намагалася ініціювати відвід суддів.

Читайте також: КСУ не може розглядати закон про люстрацію, половина його суддів підлягають звільненню - Яценюк

22 жовтня Конституційний суд України вирішив продовжити розгляд справи про конституційність окремих положень закону "Про очищення влади", не взявши до уваги клопотання співавтора законопроекту народного депутата Леоніда Ємця, який бере участь у роботі Венеціанської комісії. Народний депутат і один з ініціаторів люстрації Єгор Соболєв озвучив свій протест на засіданні суду.

16 квітня 2015 року КСУ приступив до слухання справи про конституційність окремих положень закону "Про очищення влади". З поданням з даного питання до КС звернулися Верховний суд України, який подав два подання, і 47 народних депутатів. Всі три подання об'єднано в одне конституційне провадження.

Верховний суд у своїх уявленнях піднімає питання про конституційність положень цього закону, що стосуються заборони для певних осіб, щодо яких здійснюється люстрація, протягом 10 років займати посади.

На засіданні 16 квітня КСУ відклав розгляд справи на невизначений період. З клопотанням про перенесення слухання цієї справи у КСУ звернувся народний депутат Леонід Ємець (фракція "Народний фронт"). Своє клопотання він мотивував тим, що у Верховну Раду внесено законопроект про внесення змін у закон "Про очищення влади", який зніме питання, порушені у конституційних поданнях.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ