Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Кубок Всеукраїнських змагань «Сильна молодь» вибороли футзалісти з Луганська

28 травня у Львові стартували Всеукраїнські змагання «Сильна молодь» - шість футзальних команд з різних регіонів України боролися за перемогу та кубок змагань.

Учасниками турніру стали футзальні команди «ЛТК» (Луганська телефонна компанія, (м. Луганськ)), ДЮСШ №25 «Тайм» (м. Київ), НВК №9 «Фортеця» (м. Кам’янець-Подільський), ДЮФК «Галичина» (м. Львів), ДЮСШ «Енергія» (м. Львів), МФК «Інтер-Юніор» (м. Львів). Турнір відкрили почесний президент МФК «Інтер-Юніор» В. Я. Ільків, керівник Секретаріату ЛМО партії «Сильна Україна» Р. Й. Крупа, тренери, представники команд. Футзалісти змагалися три дні. Переможцем турнірі стала команда «ЛТК».

Турнірні баталії

У першому ігровому дні Всеукраїнських змагань з футзалу «Сильна молодь» команди показали однаковий рівень гри та у кожному з матчів набрали достатньо очок, тому лідера групового етапу не було визначено. Після завершення першого дня змагань усі тренери відзначили високий рівень турніру та підготовки команд. Було зрозуміло, що другий ігровий день принесе сюрпризи: прогнозували, що команди, які не добрали очок, зроблять усе можливе, щоб перемогти.

Прогнози щодо другого ігрового дня справдилися: матчі в суботу, 29 травня, принесли найбільшу інтригу у цьому турнірі і вже після них визначилися команди, які претендують на призові місця. Так, лідерство після другого ігрового дня належало НВК №9 «Фортеця» та «ЛТК» (м. Луганськ). Їм на п’яти наступали команди ДЮСШ №25 «Тайм» (м. Київ) та ДЮСШ «Енергія» (м. Львів). Також по завершенню суботніх матчів стали відомі аутсайдери турніру - ДЮФК «Галичина» (м. Львів) та МФК «Інтер-Юніор» (м. Львів).

Третій день змагань, у неділю, 30 травня, став апогеєм напруги, адже в останньому турі групового етапу зійшлися команди з Кам’янця-Подільського та Луганська. У цій дуелі визначили номінального фіналіста Всеукраїнських змагань з футзалу «Сильна молодь». У двобої з рахунком 5:1 перемогли луганчани.

Другого фіналіста визначали за результатами гри ДЮСШ №25 «Тайм» проти МФК «Інтер-Юніор» (з рахунком 9:2 перемогли кияни) та ДЮСШ «Енергія» проти ДЮФК «Галичина» (перемога залишилась за енергетиками – 4:3).

Після того команди змагалися за призові місця: за третє та, відповідно, четверте місця боролися «Енергія» та «Фортеця». Матч виявився вкрай напруженим та важким для гравців. В основний час поєдинок завершився з рахунком 3:3, а в післяматчевих пенальті пощастило енергетикам. Запорукою успіху команди у післяматчевих пенальті стала чудова гра воротаря «Енергії» Назара Войтовича. Тож третє місце турніру посіла команда ДЮСШ «Енергія».

У фінальному матчі зійшлися команди Луганська та Києва. Визначити фаворитів матчу було неможливо, адже команди показали гру одного рівня. Та, попри драматичність матчу, сильнішою виявилася команда луганчан, яка у грі йшла з різницею у чотири м’ячі. І хоча кияни у матчі довели різницю до 2 м’ячів, врятувати цей поєдинок їм не вдалося. Переможцем Всеукраїнських змагань з футзалу «Сильна молодь» та володарем Кубку стала команда «ЛТК» (м. Луганськ).

Індивідуальні призи в номінаціях «Кращий воротар» отримали - Назар Войтович (ДЮСШ «Енергія»), «Кращий захисник» - Владислав Хамелюк (НВК №9 «Фортеця»), «Кращий нападник» - Артем Демченко (ДЮСШ №25 «Тайм»), «Кращий гравець турніру» - Сергій Гарбузов («ЛТК»).

Усі призери змагань отримали нагороди та пам’ятні призи від віце-прем’єра Сергія Тігіпка,а також запрошення взяти участь у ІІ-х Всеукраїнських змаганнях «Сильна молодь», які відбудуться на початку осені.

Коментарі:

Ельдар Зейналов, тренер «ЛТК» (м. Луганськ)

«Луганська академія, де я працюю як тренер та викладач, на сьогодні – єдина міні-футбольна академія в Україні. Ми набираємо різні вікові групи за такими критеріями: технічність, швидкість, майстерність. За два роки тренувань команда досягнула чималих успіхів: минулоріч посіла третє місце на Кубку України в м. Алушта, у січні цього року стала срібним призером Чемпіонату України з футзалу та посіла друге місце серед команд нашого міста…

У Всеукраїнських змаганнях «Сильна молодь» ми - перші. Гравці розкрилися, показали власні напрацювання. Матчі з командами Києва та Кам’янця-Подільського були цікавими, бо команди грали рівно, впевнено, а це багато важить. Нам вдалося обіграти місцеві команди – господарів турніру - МФК «Інтер-Юніор» та «Галичину». Проте невдало зіграли з «Енергією», матч відбувся відразу після нашого приїзду, і гравці не відновили сили. Перемога дає дітям надію на подальший розвиток, ми приїхали сюди за першим місцем – і нам це вдалося. Окрім того, участь у турнірі корисна тим, що аналізуєш помилки та працюєш над ними.

Радий безпосередньому спілкуванню з тренерами та черговому досвіду. Турнір сподобався насамперед тим, що зібралися команди, які займаються винятково футзалом».

Тимофій Дорда, воротар «ЛТК» (м. Луганськ)

«Гра була важка, була інтрига, в якийсь момент навіть розгубився. Пропустив кілька м’ячів, але ми все одно виграли. Львівські команди досить сильні. Від своїх однолітків навчився нових «фішок». Ми з товаришами дуже задоволені, бо привеземо додому Кубок. Окрім матчів, були на екскурсії по Львову, подивилися на місто. Тут дуже гарно, приїхали б сюди ще».

Олександр Тривенда, тренер ДЮСШ №25 «Тайм» (м. Київ)

«Такі змагання, насамперед, популяризують дитячий футзал в Україні. Добре, що такими змаганнями почала опікуватися влада. Насамперед хочу подякувати за організацію МФК «Інтер-Юніор» та віце-прем’єру Сергію Тігіпку. Цей турнір справив хороші враження. Добре, що розвивається географія команд, зголошуються команди зі Східної України. Щобільше таких змагань, то це хороша можливість для дітей, тренерів та організаторів набратися досвіду.

Ми вийшли у фінал, де програли команді з Луганська. Програш був закономірним, адже перемагає той, хто цього прагне. Луганськ виявився найбільш підготовлений до цього турніру.У такому віці, на мою думку, перемагає той, хто є стійким психологічно. Діти показують свої здібності – тактичні, фізичні, вольові.

У Львові міні-футбол популярний. У вищій лізі Львів представляють чотири команди, натомість Київ не представляє жодна команда. Львів – футзальне місто, столиця футзалу в Україні, і я, як тренер, задоволений від побаченого. У Львові є професійні міні-футбольні школи, насамперед МФК «Інтер-Юніор», «Енергія». Команди розвивають у різних вікових категоріях. Футзалісти зі Львова, Луганська, Києва завдяки таким турнірам через кілька років представлятимуть Україну на змаганнях найвищого рівня».

Назарій Станкевич, головний тренер МФК «Інтер-Юніор» (м. Львів):

«Вдячні футзальним командам - учасникам турніру. Сподіваємося на розвиток футзалу в Україні, на підтримку державою дитячо-юнацького спорту, адже завдяки їм пропагуємо здоровий спосіб життя, залучаємо молодь до спортивного життя.

Особлива подяка співорганізатору - віце-прем’єру Сергію Тігіпку. На його переконання, сучасна молодь - думаюча, смілива, конкурентна. А оптимістичний настрій і віра в перемогу завжди приносить успіх».

Олег Бірюков, представник Української дитячо-юнацької футзальної ліги

«Від імені Української дитячо-юнацької футзальної ліги прибув подивитися на ваші змагання та особисто переконатися, як триває турнір. Насамперед вдячний організаторам спортивного заходу. Змагання були насичені, динамічні, чудове нагородження. Такі турніри дають велику ігрову практику юним футзалістам. Подібні змагання проводяться і на сході України, зокрема у серпні відбудеться Кубок Донбасу. Хотілося б, щоб львівські клуби представили регіон.

На змаганнях «Сильна молодь» у Львові схід України представляли хлопці з Луганської футзальної академії. Їхня професійна підготовленість помітна. Результат говорить сам за себе – вони посіли перше місце. Також потужною є команда з Києва - ДЮСШ №25 «Тайм». Тренери мають над чим працювати на канікулах та доводити результати працею».

Роман Крупа, керівник Секретаріату ЛМО партії «Сильна Україна»

«Змагання вдалися. Вдячний учасникам за хорошу гру, напружену боротьбу, за волю до перемоги. Наголошу: коли молода людина працює над собою, вона досягне значних успіхів. Упевнений, що від сильної молоді ми дійдемо до сильної України».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ