Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кулею "Стілетто" можна пробити БТР: українські розробники домоглися вражаючого результату

Уся зброярська магія – у новітній кулі. Адже броню тепер можна пробити зі звичайної гвинтівки. Такого вражаючого результату домоглися українські розробники. Повідомив 24 канал.

Аби випробувати новітню українську кулю "Стілетто", влаштували експеримент. Взяли сталеву бронепластину товщиною більше двох сантиметрів та кулемет "Утьос" з нищівним калібром 12,5 мм. І бронебійно-запалювальний набій. Звичайний, армійський.

Попри велику силу крупнокаліберного боєприпасу, пластина, хоч і отримала чималу вм'ятину, та все ж кулю спинила.

Тож по уявному БТРу стріляють знову. Щоправда, тепер меншим калібром – 7,62 мм – і з рушниці. От тільки боєприпас не простий. Це унікальна українська розробка з особливим сердечником, який в рази збільшує бронепробивність. У бронесталь, не пробиту з 12,7, куля "Стілетто" увійшла, як гарячий ніж у масло.

Ці боєприпаси вже випробували на практиці: кулі відправляли армійцям на Донбас.

Швед Майкл – легенда серед АТОвців, який з 14-го року воював снайпером за українську армію – розповів, як працював із цим боєприпасом.

Ми користувались цими боєприпасами на Донбасі. "Стілетто" давали нам у 2014-му. Ми гарно знаємо їхню траекторію. Тож було цікаво випробувати їх на зброї, спеціально зробленій для цієї кулі. І ми бачимо результат – пробито 20 міліметрів броні. Вражає!
– поділився боєць полку "Азов" Майкл.

Інший боєць АТО на позивний "Білорус" також поділився своїми враженнями від "Стілетто".

"Жахав ворожий БТР. І ось після попадання нашого снайпера в механіка-водія на відстані близько 350-400 метрів запанувала тиша. І до сих пір, обгорілі якути, як ми їх називаємо буряти, бояться виїжджати на пряму лінію вогню", – розповів "Білорус".

Ті ж випробування провели і для менших калібрів і тоншої броні. 14 міліметрів сталі не вийшло пробити зі снайперської гвинтівки Драгунова стандартною кулею 7,62 мм. А от ручний кулемет Калашнікова кулею 5,45 мм виробництва "Стілетто" легко її пройшов.

Представники компанії запевнили, що вже мають усі необхідні документи та навіть невеличку технологічну лінію у Британії. Якщо Україна вирішить будувати державний патронний завод, то залюбки візьмуть участь у тендері. А поки розглядають пропозиції з інших країн.

24tv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ