Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

​"Купка" людей хотіли здійснити силовий переворот, – Луценко

Невелика купка людей, за фінансування з-за кордону, хотіли здійснити силовий переворот в Україні. Про це сьогодні сказав Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час засідання Ради регіонального розвитку, передає кореспондент УНН.

"В країні є підстави для мирного протесту громадян. Влада має помилки, а життя людей достатньо важке. Тим не менш, право на мирний протест не означає, підготовку до силового переворот, який затіяла невеличка купка людей приблизно 150-200 чоловік, яка оголосила себе єдиними праведниками вимагають від держави робити робити тільки те, що вони за підтримки фінансів за кордону, і в свій час я це доведу, силовими методами, за допомогою придбання автоматичної нової зброї, підготовки спеціальних збройних схронів хочуть нав'язати українській державі", - наголосив він.

Ю.Луценко заявив, що "це у них не вийде". Він наголосив, що "українська держава буде керуватися Конституцією, законами і волею народу, а не будь-якої жменьки авантюристів, які хочуть зробити переворот на втіху Кремлю".

"Хочу підкреслити, що участь у цьому беруть не тисячі людей, які приїжджають до Києва, вони мають на це конституційне право, право на мирний протест. Участь у цьому запланованому "перевороті" беруть гастролери, без жодного громадянства, М.Саакашвілі, який будучи головою державної обласної адміністрації примусив своїх підлеглих оформити дозволи на постійне проживання двадцятьом громадянам Грузії, як цінним діячам культури.

Тепер ці діячі сіють "вечное, мудрое, доброе" по всій території України використовуючи автомобілі спочатку обласної держадміністрації, а тепер автомобілі придбаних за кошти благодійного фонду, котрий формувався клієнтами одеської митниці. Саме вони зі зброєю у тому числі, охороняють Саакашвілі, перебувають у таборі і планують цей переворот. Це не пройде", - заявив Генпрокурор.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що активісти, які брали участь в бійках з представниками правоохоронних органів під будівлею Верховної Ради України будуть затримані. 

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ