Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Курченко купив частку Ахметова у великому інтернет-проекті

"Медіа група Україна", яка входить до складу групи Ріната Аметова СКМ, продала компанії "ВЕТЕК-Медіа" Сергія Курченко свою частку в інтернет-холдингу United Online Ventures (UOV). Як повідомляється на сайті "Медіа групи Україна", компанія "ВЕТЕК-Медіа" отримає контроль над холдингом UOV після купівлі частки у другого акціонера холдингу UMH group. Згідно з домовленістю сторін, сума та інші деталі угоди не розголошуються.

До складу холдингу UOV входять великі українські сайти - bigmir.net, tochka.net і i.ua, а також торговий дім Digimedia та інтернет-агентство Mi6.

За інформацією видання "Forbes-Україна", холдинг UOV був створений в 2012 році. Його засновниками стали видавець Борис Ложкін і мільярдери Рінат Ахметов і Петро Порошенко.

З трьох проектів, включених в холдинг, вдалими були лише bigmir.net і i.ua. Перший на час створення UOV належав Ложкіну і Порошенку. Власниками i.ua були Ложкін, дніпропетровець В'ячеслав Мішалов і кілька співробітників компанії. Третій проект, збитковий сайт tochka.net належав Ахметову.

У червні 2013 року компанія "ВЕТЕК" Сергія Курченка купила найбільший український медіа-холдинг, що належав Борису Ложкіну, UMH group, який володів такими брендами, як "Forbes Україна", Vogue, "Теленеделя", i.ua, bigmir.net, football.ua, Ретро FM, Наше радіо, Europa Plus, Авторадіо, "Аргументи і Факти", "Комсомольська правда в Україні" та інші. За матеріалами: DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ