Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Курсанти Львівського військового інституту перші стрибки з парашутом присвятили пам’яті загиблих на Яворівському полігоні

Сьогодні, 7 листопада, на Яворівському полігоні курсанти Львівського інституту Сухопутних військ Національного університету “Львівська політехніка” виконують планові стрибки з парашутом з вертольоту Мі-8 та літака Ан-26Б. Про це „Гал-info” повідомила прес-служба Міністерства оборони України.
 Слід зазначити, що стрибки з літака АН-26Б виконуються вперше в історії інституту. І перша група курсантів, яка піднялася в небо на цьому літаку для виконання стрибків, присвятила їх лейтенанту Роману Земськову та курсанту Олександру Клецю, що трагічно загинули 23 жовтня нинішнього року в результаті наїзду на колону курсантів автомобіля, яким керував п’яний водій.
За стрибками спостерігає начальник інституту генерал-майор Павло Ткачук, а в ролі керівника виступає начальник факультету бойового застосування військ полковник Артур Луньков. Загалом стрибки виконують 135 чоловік. Це курсанти, майбутня спеціальність яких буде пов’язана з аеромобільними військами та бойовим застосуванням військ. Планові стрибки з парашутом виконуються із дотриманням всіх заходів безпеки. Більшість курсантів із задоволенням стрибають не тільки вдень, але й вночі.
За словами керівника занять полковника Артура Лунькова стрибки з парашутом є невід’ємною частиною підготовки майбутніх офіцерів-аеромобілістів та фахівців бойового застосування військ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ