Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Курсанти університету імені Кожедуба розпочали польоти на бойових літаках

Курсанти-випускники Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба розпочали польоти на бойових літаках. Про це повідомили в прес-службі Генерального штабу ЗСУ.

Курсанти випускного курсу льотного факультету Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба розпочали польоти на бойових літаках. Практичні заняття проходять на аеродромах трьох бригад тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України.

Польотам передувала кропітка робота курсантів на землі під керівництвом досвідчених льотчиків-інструкторів, під час якої молоді льотчики якісно виконали програму практичного навчання, тренажну та наземну підготовку до польотів. Також перед початком виконання тренувальних польотів п’ятикурсники виконали обов’язкові стрибки з парашутом.

— У минулому році курсанти випускного курсу вперше почали опановувати техніку пілотування, навігацію та первинні можливості бойового літака і вертольоту безпосередньо в бойових авіаційних частинах Повітряних Сил та Сухопутних військ. В ході цьогорічної льотної практики цей досвід заплановано удосконалити. Так, у минулому році курсанти виконували польотні завдання на літаках Су-25 і Міг-29, В цьому році до навчальної програми, окрім роботи на даних типах літаків, додано пілотування літака Су-27, — зауважив начальник університету військовий льотчик першого класу генерал-майор Андрій Алімпієв.

Для проведення практичних занять з курсантами у військових частинах створені усі необхідні умови. Всі літаки, на яких проводяться польоти, перебувають у справному стані та повністю забезпечені паливно-мастильними матеріалами. Разом з майбутніми офіцерами-льотчиками постійно знаходяться інструктори авіаційних частин та викладачі льотного факультету університету, які ретельно стежать і допомагають у становленні нового покоління військових авіаторів. Згідно плану, польоти курсантів триватимуть до середини жовтня. При цьому, загальний наліт на бойових машинах складатиме близько 70 годин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ