Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Квіт розповів, що чекає на українські школи цього року

Міністерство освіти і науки України працює і працюватиме над реформами. На цьому наголосив міністр освіти і науки Сергій Квіт, повідомляє Урядовий портал.

«МОН активно працює над законодавчою базою освіти і науки. За останні роки фінансування на освіту і науку збільшилося. Зокрема, у порівнянні з 2013 роком, кошти на наукові дослідження, які здійснюються у сфері управління МОН, збільшено на 40%. Державне замовлення для вищих навчальних закладів зросло на 17%, а для коледжів і технікумів - на 38%. Освітня субвенція для шкіл збільшена майже на мільярд гривень, а фінансування ЗНО - на 16%, що дозволило переоснастити Український центр оцінювання якості освіти і успішно готуватися до нової вступної кампанії», - йдеться у повідомленні.

За словами очільника відомства, уряд уперше виділив 650 мільйонів гривень на придбання шкільних автобусів. Торік тендер на придбання автобусів не відбувся, оскільки заявку на участь подав лише один його учасник, однак кошти, призначені на ці автобуси, були закладені в освітню субвенцію на цей рік.

За словами Квіта, шкільні автобуси надзвичайно важливі для виконання програми опорних шкіл, яка є центральною на цей рік. Йдеться про створення належної мережі шкіл, і в контексті прийняття нового базового закону «Про освіту» відбуватиметься перехід до так званої «профільної школи».

«Кожне найменше село буде мати початкову школу. Водночас в усіх регіонах будуть створюватися опорні школи з належним обладнанням кабінетів, з кваліфікованим кадровим складом», - додав міністр.

Міністр повідомив: на створення опорних шкіл Уряд уже заклав у бюджеті 200 мільйонів гривень, а на придбання обладнання для кабінетів фізики в минулому році виділено 100 мільйонів. Окрім того, Міністерство співпрацює з багатьма міжнародними інвесторами з питання оснащення та створення опорних шкіл.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ