Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Київ розірвав побратимство з Москвою і Санкт-Петербургом

Київська міська рада 11 лютого визнала побратимство з шістьма містами та регіонами Російської Федерації недійсним. Про це інформує прес-служба Київради.

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати вирішили вважати такими, що не є містами і регіонами-побратимами Києва міста та регіони РФ: Москву, Волгоград, Санкт-Петербург, Улан-Уде, Республіку Комі та Махачкалу, сказано в повідомленні.

Таким чином депутати врахували зауваження Управління юридичного забезпечення діяльності КМР і доручили виконавчому органу Київради (КМДА) вжити організаційно-правових заходів щодо припинення дії двосторонніх договорів, угод, меморандумів, протоколів та інших документів, які були підписані з відповідними містами і регіонами РФ.

При цьому наголошено, що дія останньої програми співпраці з Москвою завершилася ще в 2013 році.

"З огляду на політичну ситуацію між державами, співпраця з містами, розташованими на території РФ, відтоді свідомо не здійснюється. Тому зараз такі документи мають скоріше символічний статус, аніж юридичний. Разом із тим, з огляду на ідеологічну складову цього питання, цілком доречно прийняти колегіальне рішення", - зазначив заступник міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів.

Відповідне рішення підтримали 97 депутатів.

Як повідомляли, розірвання стосунків із російськими містами-побратимами було ініційовано в Київраді 26 січня.

Нагадаємо, в грудні, на тлі погіршення відносин між Туреччиною і Росією через збитий турецькими ВПС російський бомбардувальник Су-12, "влада" анексованого Криму вирішила розірвати стосунки з містами-побратимами в Туреччині.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ