Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Київ став частиною Галичини, – російський політолог

Наближений до Кремля російський політолог Сергій Марков назвав ворогами західноукраїнських виборців, які є противниками надання російській мові в Україні статусу другої державної.

Таку заяву він зробив в інтерв'ю «ОстроВу».

Відповідаючи на ремарку кореспондента видання, що статус державної в Україні не приймається регіоналами у зв'язку з небажанням викликати негативну реакцію в Західній Україні, С. Марков сказав: «Ну, це й помилка. Вам будь-який політтехнолог скаже: не треба загравати з ворогами. Потрібно ігнорувати ворогів, боротися за тих, хто не визначився, і мотивувати до підвищення явки прихильників».

При цьому, російський політолог заявив, що високий відсоток підтримки на виборах КПУ обумовлений тим, що «з точки зору виборців, регіонали недостатньо виконували свої передвиборчі обіцянки. Обіцяли союз з Росією і офіційний статус російській мові. Офіційний статус російській мові вони виконали, умовно кажучи, відсотків на 30, союз з Росією - відсотків на 30. Вони прибрали всі крайності: по Чорноморському флоту підписали, постійні переговори, доброзичливі відносини - це є. Але далі, поки не пішли».

У свою чергу, коментуючи перемогу «Свободи» в переважно російськомовному Києві, С. Марков заявив: «Влада віддала Київ радикальним націоналістам. Відбулося «огалічіваніє» Києва. За ці 20 років постійно здійснювався інтенсивний переїзд інтелектуалів з Галичини до Києва. І в столиці утворився відсоток західників, що зашкалює, умовно кажучи, які і є потенційними носіями радикальної націоналістичної ідеології. Київ за ці 20 років став частиною Галичини, він окупований галичанами».

«Ну і Партія регіонів теж загравала. Наскільки я розумію, вони за допомогою неонацистів намагаються виштовхнути, дискредитувати і розгромити об'єднану опозицію. Спочатку відібрати електорат, а зараз об'єднана опозиція опинилася в об'єднаній пастці. Якщо вона проти них - то вона втрачає частину електорату. Якщо вона з ними - вони підривають себе дуже сильно в очах Заходу. І відразу Партія регіонів опиниться у всьому білому. Господа, і з об'єднаної опозиції та з регіоналів, коли Тягнибок буде вас саджати або підсилати до вас найманих убивць, не скаржтеся, що вас не попереджали. Я вас попереджаю», - заявив С. Марков.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ