Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Київський театр привезе до Львова унікальні вистави «Сталкери» та «Слава героям»

1/2
Київський театр «Золоті ворота» 10-11 березня приїжджає до Львова із унікальними виставами українського драматурга Павла Ар’є – «Сталкери» та «Слава героям». У виставах гратимуть роль актори київського та івано-франківського театрів. Про це сьогодні, 4 березня, на прес-коференції у АІА «Гал-інфо» повідомив Стас Жирков, режисер столичного театру «Золоті ворота».

Над виставою за п’єсою  молодого українського драматурга Павла Ар’є «Сталкери» працювали представники Театру «Золоті ворота» та Київського академічного Молодого театру.

Вистава «Слава героям» – це копродукція між двома містами: Києвом та Івано-Франківськом.

«У Києві прем’єра нашої вистави «Слава героям» відбулась 22 січня цього року, саме в День соборності України. Зараз ми багато чуємо хороших та приємних відгуків.  Наш сучасний театр виходить за рамки якихось образів, характерів і висуває на перший план людину» – зазначив Стас Жирков.

Про події у виставі «Слава героям» розповів Олексій Гнатковський,  заслужений артист України: «В основі сюжету драми «Слава героям» лежить сучасна історія двох ветеранів – УПА та Великої вітчизняної війни, – яких доля зводить в одній лікарняній палаті. Відбувається зіткнення двох світів: зіткнення життєвих переконань, досвідів, стереотипів».

"Щодо вистави «Сталкери», тут зачіпається тема наслідків чорнобильської катастрофи, побуту в зоні відчуження. У цій постановці майже немає меж між реальністю та міфами, між гумором і правдою життя. Це позачасова історія сільських чорнобильських «сталкерів»: чудернацької баби Прісі, хворобливої матері і придуркуватого сина.

Тут головну роль грає Ірма Вітовська. Ми дуже хотіли, щоб саме вона зіграла цю роль, адже позиція персонажа тут цілком співпадає із позицією акторки. Вона є стержнем цієї вистави», - розповів Павло Ар'є. 

«Ідеї, які у виставі «Сталкери» закладав і автор, і режисер – є дуже цікавими, потужними та сучасними. Це змішування енергетики – дало дуже класний результат, тут події розгортаються від комедії  до трагедії»,  - додав молодий драматург.

«Я бачу саме за режисером Стасом Жирковим великий потенціал,  вважаю, що в Україні з’явився неймовірно сильний та потужний режисер зі своїм баченням, особливою концепцією. Його енергетика може зробити неможливе», - наголосив Павло Ар’є.

Додамо, що  Львівський академічний театр імені Леся Курбаса поставив ці вистави, однак, під іншими назвами. 

Вистави відбудуться у Першому українському театрі для дітей та юнацтва за адресою  вул. Академіка Гнатюка, 11. «Сталкери» -  10 березня о 19:00,  «Слава героям» - 11 березня о 19:00.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ