Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Китай створює багатомільярдний фонд для інвестицій в країни Східної Європи

Китай заснував холдингову компанію Sino-CEEF, яка покликана стати "новою платформою для економічного співробітництва" між КНР і країнами Центральної та Східної Європи. Про це в неділю, 6 листопада, повідомило китайське державне інформагентство Xinhua.

В рамках діяльності компанії Пекін також створює фонд Sino-CEE, головним завданням якого буде вкладення коштів у інфраструктурну співпрацю, високотехнологічні виробництва та індустрію масового споживання.

Інтерес до інвестування в новий фонд вже проявила низка держав Центральної та Східної Європи, а також окремі компанії і фінансові організації. Як очікується, розмір капіталовкладень в перспективі складе 10 мільярдів євро.

З китайського боку в ролі найбільшого інвестора компанії Sino-CEEF виступить фінінстітут Industrial and Commercial Bank of China. "Ми повинні й надалі розширювати сферу наших взаємних інтересів", - зазначив прем'єр КНР Лі Кецян днями під час візиту до латвійської столиці Риги. 4 і 5 листопада у Латвії відбулися саміт і бізнес-форум країн Центральної і Східної Європи і Китаю в форматі "16 + 1".

Ще в 2013 році Пекін заявляв про початок глобального економічного проекту "Шовковий шлях". Його метою є поглиблення співпраці між країнами, через які проходять транспортні коридори в Європу з Азії.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ