Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Китай забезпечить українські школи комп'ютерами

Уряд планує підписати Угоду з КНР про надання комп'ютерного обладнання для українських шкіл. Повідомила прес-служба Мінекономрозвитку.

Уряд України планує підписати Угоду (у формі обміну листами) з Урядом Китайської Народної Республіки про надання Міністерству освіти і науки України комп’ютерного обладнання для загальноосвітніх навчальних закладів України. Відповідним розпорядженням 26 листопада схвалено текст проекту Угоди. Повноваження на її підписання надаються заступникові Міністра економічного розвитку і торгівлі України – Торговому представникові України. Підписання Угоди дозволить отримати безоплатну допомогу з боку Уряду КНР – комп’ютерне обладнання (23 500 комплектів) на загальну суму 90 млн китайських юанів (14,6 млн доларів США).

Специфікацію комп’ютерного обладнання розроблено отримувачем – Міністерством освіти і науки України. Погоджене сторонами обладнання відповідає світовим стандартам і сприятиме комп’ютеризації загальноосвітніх навчальних закладів України й поліпшенню інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховному процесі.

Нагадаємо, що 24 лютого 2012 року було підписано аналогічну Угоду, в рамках якої китайська сторона вже надала комп’ютерне обладнання (17 193 комплекти) на суму 80 млн китайських юанів (13 млн доларів США) для загальноосвітніх навчальних закладів України, де навчаються діти з сімей, постраждалих від Чорнобильської катастрофи. Починаючи з 2002 року, між Україною та Китаєм укладено 12 міжурядових договорів на загальну суму 370 млн китайських юанів (понад 54,3 млн дол. США).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ