Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Китайські інвестори оцінюють можливості впровадження проектів "чистої" енергетики в Україні

Китайські інвестори оцінюють можливості впровадження проектів "чистої" енергетики в Україні, - Урядовий портал.

Це питання обговорив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук у ході зустрічі з представниками китайської інвестиційної компанії «Сhina Nuclear Energy Technology Corporation Limited» (http://www.cnetcl.com), її дочірньої компанії «CNI Energy Engineering Co. Ltd.» (http://www.cninj.com), а також компанії «BGR Group»(http://www.bgrdc.com).

С.Савчук запевнив іноземців у тому, що за останні три роки в Україні суттєво удосконалено законодавче поле для гравців ринку відновлюваних джерел енергії. Бізнес активізувався, а інтерес інвесторів до України зростає. У результаті за 3 роки залучено більше 700 млн євро у нові потужності з виробництва «чистої» енергії.

У свою чергу, представники компаній розповіли про свій досвід роботи у цій сфері та зацікавленість в українському ринку. Зокрема, компанія «CNI Energy Engineering Co. Ltd.» має чимало реалізованих проектів у відновлюваній енергетиці. Серед досягнень - встановлення140 сонячних електростанцій загальною потужністю понад 3000 МВт. Також запатентовано більше 30 новітніх технологій у цій сфері.

У ході перемовин інвестори звернули особливу увагу на Інтерактивну карту проектів з енергоефективності та відновлюваної енергетики в Україні – UAMAP (http://www.uamap.org.ua). Китайці відзначили, що карта – корисний інструмент для інвесторів, адже окреслює потенціал країни, демонструє успішно діючі проекти та зазначає, в яких регіонах існують привабливі бізнес-пропозиції щодо виробництва «чистої» енергії.

За підсумками зустрічі сторони домовилися продовжити співпрацю. Агентство надасть для детального вивчення актуальну інформацію щодо діючих законодавчих стимулів та потенційних проектів «чистої» енергетики. Також сторони опрацюють питання підписання меморандуму про співпрацю щодо сприяння розвитку відновлюваної енергетики в Україні із залученням новітніх технологій та інвестицій. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ