Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Китайські онлайн-магазини за фейкові відгуки штрафуватимуть на $20 тис

Китайська влада розробила новий закон, що накладає великі штрафи на інтернет-магазини, які публікують неправдиву рекламу про свою продукцію, - ВВС Україна.

Продавці, які видаляють негативні відгуки чи, навпаки, публікують фейкові позитивні дописи про свою продукцію, вимушені будуть заплатити штраф у щонайменше 30 тисяч доларів.

Новим законом влада прагне врегулювати сферу інтернет-покупок напередодні Дня одинаків - дня наймасштабніших в країні масових розпродажів, в тому числі онлайн.

День одинаків проходить щороку 11 листопада. Його також називають днем "подвійної одинадцятки" через дату, на яку він припадає.

Минулого року тільки за цей день компанії продали товарів на рекордні 18 млрд доларів, обробивши 657 млн замовлень від китайських споживачів.

Більшість продавців у День одинаків працюють через онлайн-платформу Alibaba, що останнім часом зазнає багато критики через неспроможність контролювати рекламу, яку торговці розміщують про свою продукцію.
Влада Китаю також намагається боротися із фіктивними розпродажами, які продавці влаштовують, щоб піднятися у результатах пошуку.

У серпні Китай запустив цифровий "кібер-суд", що має допомогти впоратися із великою кількістю скарг, пов'язаних із інтернетом і купівлею онлайн.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ