Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лавров умовляє Малайзію не вносити в ООН пропозицію щодо трибуналу по Боїнгу - ЗМІ

Глава МЗС Росії Сергій Лавров, який перебуває з поїздкою в Малайзії, переконує керівництво країни не вносити повторно в ООН пропозицію про міжнародний трибунал з розслідування обставин знищення проросійськими бойовиками авіалайнера Боїнг. Про це у прямому ефірі радіостанції "Эхо Москвы" заявив її головний редактор Олексій Венедиктов.

«Зараз Лавров перебуває в Малайзії ... і намагається переконати малазійський уряд не вносити повторно пропозицію про трибунал. Тому що наша аргументація була така: "Слідство ще не закінчилося - чого трибунал засновувати?"... Так от, слідство невдовзі закінчиться. Там два слідства, нагадаю: одне - про причини катастрофи, друге - про відповідальність. І десь в січні будуть представлені матеріали слідства до Ради безпеки ООН. І тоді Малайзія знову внесе цю пропозицію. Ось Лавров намагається переконати цього не робити, наскільки я знаю», - сказав журналіст.

Раніше голландський депутат Шурд Шурдсма прокоментував слова Лаврова, сказані під час поїздки в Малайзію, про те, що розслідування катастрофи Боїнга "не було незалежним, всеосяжним і справді міжнародним". «Росія намагається посварити країни, які розслідують катастрофу МН17», - заявив Шурдсма.

Як повідомляв Укрінформ, Україна, Нідерланди, Австралія, Бельгія і Малайзія звернулися до Ради безпеки ООН з проханням створити міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у катастрофі пасажирського літака рейсу МН17 в небі над Донбасом рік тому. Однак на засіданні Радбезу ООН 29 липня Росія наклала вето на відповідну резолюцію.

В результаті катастрофи малайзійського Боїнга 17 липня 2014 року загинули 298 осіб. Більшість жертв були громадянами Нідерландів, Малайзії, Австралії.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ