Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

ЛАЗ просить у влади захисту від рейдерських спроб довести підприємство до банкрутства

Колектив та профспілки Львівського автобусного заводу звернулися до кандидатів президенти України, депутатів всіх рівнів та фракцій. Лазівці просять у влади, аби вона не допустила рейдерських спроб довести підприємство до банкрутства і заклала в бюджет кошти на оновлення громадського транспорту.

 

Текст звернення повністю:

 

«Ми звертаємося від імені трудового колективу Львівського автобусного заводу до тих,  кому дійсно болить завтрашній день України, хто не прикривається гучними гаслами, а чесно робить свою справу. Ми змушені переходити до більш рішучих дій на захист трудових прав та соціально-економічних інтересів працівників Львівського автобусного заводу.

 

До вас звертаються ваші виборці,  ті хто створює матеріальні цінності, ті хто сплачує податки, ті хто живе за законами, які ви впроваджуєте в життя.

 

Нас непокоїть ситуація, що склалася навколо нашого підприємства. 2008 рік не пройшов для нас просто. Наприкінці 2008 року підприємство практично не працювало, криза вдарила по машинобудівній галузі однією з перших. 2009 рік розпочався не кращими результатами. Завод лишився один на один зі своїми проблемами і боргом із заробітної плати 10 млн. грн. Почалось відкрите травлення директора заводу, інвесторів. Почастішали різні провокації навколо заводу,   сплановано руйнувався імідж підприємства деякими місцевими депутатами та  деякими ЗМІ. Всі знали та намагались робити вигляд, що нічого не відбувається.

 

Ми хочемо запитати, що було зроблено державою, депутатами, щоб захистити підприємства від таких наслідків? Чи були за останній час, зроблені державні замовлення, адже ми випускаємо громадський транспорт. Чи передбачені преференції для машинобудівної галузі, адже ми за валюту закупляємо комплектуючі, матеріали? Чи надаються кредити, без яких неможливий жоден бізнес? Скільки за роки Незалежності було підготовлено спеціалістів для нашої галузі? Нас вже давно залишили з нашими проблемами наодинці. Ми вимагаємо, щоб держава повернулася до нас обличчям! І перш за все, нам повинні дати можливість спокійно працювати, у тому числі, й правоохоронні органи.

 

Доводимо до вашого відома, в той самий час, коли по всій Україні масово банкрутують малий бізнес і великі корпорації, завод виплатив майже всі борги по зарплаті. На даний час, наш борг по заробітній платі складає 1.5 млн. у порівнянні з більше ніж  10 млн. заборгованістю по заробітній платі на початок 2009 року.  З червня 2009 року виплачується поточна заробітна плата та всі нарахування на неї. Відновлено електропостачання, водопостачання, газопостачання. У червні вдалось запустити завод, який практично не працював майже рік. Сьогодні повністю працює основне виробництво, а відповідно й люди.

 

У жовтні 2009 року завод прийняв  участь та продемонстрував свою продукцію на найпрестижнішій міжнародній виставці у Кортрейку (Бельгія) де єдиний гідно представив Україну та фактично спільноту країн СНД. Чи знаєте, що ми увійшли у пятірку кращих, серед  яких був Мерседес, МАН, Сканія, Соляріс! Адже ми заявили у весь голос, що Україна залишається однією з провідних країн світу в машинобудівній галузі! Нашою продукцією зацікавились країни Європейської Спільноти.  Так, це потрібно  нам, та думаємо не тільки нам, а всім свідомим українцям, патріотам нашої Держави. За останні вісім років було розроблено та впроваджено у виробництво 18 найсучасніших моделей автобусів та тролейбусів. Вдумайтесь у цю цифру!  Про яку руйнацію йдеться? Чому брехунам вірять, а нам ні?  Чому з різних ток-шоу деякі депутати, впевнено розповідають про ситуацію на заводі, не буваючи навіть біля нього, не кажучи на ньому.

 

Ті, хто відвідав наш завод, змінив свою думку про нього, побачивши сучасне виробництво з новітніми технологіями. Дякуючи сумісній роботі з  обласною радою, депутатським корпусом міськради,  обласною профспілкою, що повернулись у нашу сторону, почалась реальна робота. І вже є результати цієї роботи.  

 

Щоб зірвати цей процес, здійснюється інформаційний тиск на всі інстанції з метою дискредитувати позитивні процеси, які сьогодні відбуваються на заводі. Фальсифікація фактів, публікація у газетах статистики сумнівного походження, яка на сьогодні не відповідає дійсності має на меті знищити завод, а разом із цим і підірвати галузь машинобудування, яка насправді має значний потенціал для подальшого розвитку. Інформаційна істерія в засобах масової інформації, чисельні провокації у вигляді скарг у правоохоронні органи, які продовжуються довкола нашого заводу тільки прискорюють деструктивні процеси в  нашій галузі. Почастішали напади на наш завод, які організовані деструктивними силами, що називають себе представниками трудового колективу та профспілок Львівського автобусного заводу, не маючи до трудового колективу чи профспілкового комітету Львівського автобусного заводу ніякого відношення. Це одній й ті ж люди, яких у своїх цілях використовують деякі депутати та деякі політичні сили. На заводі вже два роки відбуваються перевірки правоохоронних органів різних рівнів,  а це заважає працювати. Перевіряється кожен підпис на документах заводу, хоча ніхто з перевіряючи навіть не подумав перевірити повноваження жодного зі скаржників - «горе-борців за справедливість»?! А ми сьогодні вимагаємо від  тих хто перевіряє чисельні скарги, перевірки повноважень скаржників, перш за все тому, що трудовий колектив та профспілкова організація заводу не уповноважувала жодного з них представляти інтереси трудового колективу Львівського автобусного заводу!

 

Ми пережили важкі часи, ми почали підніматись з колін, тому, що ми виготовляємо матеріальні цінності які можна не тільки подивитись, не тільки  доторкнутись, а й скористатись.

 

Робиться все, щоб до кінця року  погасити заборгованість і розпочати Новий рік з чистого листа.

 

Активність  деяких народних обранців, які не вникаючи в проблеми заводу напередодні нових виборів бажають отримати сумнівні політичні дивіденди, не переймаючись можливими негативними наслідками для суспільства, держави та галузі є свідченням, перш за все, їх політичної незрілості та популізму. Ми просимо, вас всіх, не залежно від фракцій, поглядів, не дати зруйнувати завод шахраям, що піаряться на проблемах нашого заводу. Просимо звернути увагу на машинобудівну галузь, яка дає на одне своє робоче місце ще додатково 15 робочих місць. Просимо знайти кошти і внести у бюджет країни  для оновлення громадського транспорту, який потребує заміни на 80%.

 

Ми просимо реально оцінювати ситуацію та розглядати завод не як окреме підприємство, а в контексті Держави. Не може все бути добре на окремому заводі, коли в країні не все добре, коли не діють закони, коли держава не є гарантом у багатьох питаннях, що важливі для розвитку будь –якої галузі.

 

Ми розраховуємо на вашу виваженість, ваш досвід, ваш розум і просимо перш, ніж вірити «борцям», що ходять по вашим кабінетах,  закидають листами, відволікають від серйозної роботи, підтримати безпосередньо працівників заводу, тих  хто працює і в кого немає часу оббивати кабінети цілими днями.

 

Враховуючи вищенаведене, просимо Вас, кожного особисто дати належну оцінку рейдерським спробам довести завод до банкрутства, допомогти повернути усі негативні процеси у правове поле та забезпечення правоохоронними органами в стосунку до нас чинного законодавства України».

 

Звернення підписано головою профспілкового комітету ТзОВ «Львівські автобусні заводи» О.В.Муляк та представниками трудового колективу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ