Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Легка атлетика: збірна Львівщини успішно виступила на чемпіонаті України

У Луцьку завершився командний чемпіонат України з легкої атлетики та чемпіонат України з легкоатлетичних багатоборств, які зібрали 530 учасників.

Збірна Львівської області у командному заліку посіла шосте місце із 26-ти представлених в командному чемпіонаті та виявилася третьою у підсумку чемпіонату України з легкоатлетичних багатоборств.

Чемпіоном України з десятиборства став Василь Іваницький (тренер Любов Петринець). Василь набрав 7 624 очки за підсумком десяти видів і відібрався до складу збірної України на командний Чемпіонат Європи з багатоборств, що відбудеться 1-2 липня в Таллінні.

В командному чемпіонаті України з легкої атлетики також не обійшлося без перемог представників Львівщини. «Золото» в бігу на дистанції 3 000 метрів з перешкодами виборов вихованець тренера Віталія Тарнакіна Роман Ростикус. Роман подолав дистанцію за 9:00.70. На цій же дистанції серед жінок «бронзу» здобула Оксана Райта, яка показала на фініші час 10:26.22.

Ще одну нагороду найвищого ґатунку приніс команді Дмитро Дем'янюк. Дмитро переміг у стрибках у висоту з результатом 2.24 м.

Обидва переможці також увійшли до складу національної збірної команди, що представлятиме Україну на командному чемпіонаті Європи у Франції (Лілль) вже 24-25 червня. Нагадаємо що Д. Дем'янюк є володарем рекорду командних чемпіонатів Європи (2.35 м.), який він встановив ще у 2011 році.

Також на п'єдестал пошани у стрибках у висоту піднявся Вадим Кравчук. Він встановив особистий рекорд - 2 метри 21 сантиметр і з цим результатом став бронзовим призером командного чемпіонату України.

Sport-oda.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ