Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: Лекція Бандерівці в Аушвіці: вижити і не зламатися
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Лекція "Бандерівці в Аушвіці: вижити і не зламатися"

8 травня у Національному музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького» відбудеться лекція Олесі Ісаюк: "Бандерівці в Аушвіці: вижити і не зламатися"

Аушвіц стійко асоціюється з нацистськими злочинами і стражданням мільйонів людей з усієї Європи. Але досі мало відомий факт, що серед в'язнів Аушвіцу були і українці, а серед цих українців — і члени ОУН (б). Вони потрапили у пекло Аушвіцу улітку 1942 року. Більшість з них дожила до січня 1945 року, коли, відступаючи під ударами Червоної армії, нацисти спішно ліквідовували концтабір. Пережили “марш смерті” до концтаборів у глибині Німеччини. Їхня свобода прийшла майже разом з закінченням війни — 6 травня 1945 року.

Середня тривалість життя в'язня Аушвіцу складала 4 місяці. Бандерівцям з Аушвіцу вдалося щось на грані можливого — прожити у концтаборі майже три роки і втратити тільки невелику частину товаришів. Що допомагало їм вижити? На які жертви треба було піти? Що пережити? Перед якими викликами постати?

Про все це — у відкритій лекції наукової співробітниці Національного музею “Тюрма на Лонцького”, доктора гуманітарних наук Олесі Ісаюк.

Час: 8 травня, 16.00

Місце: Національний музей-меморіал «Тюрма на Лонцького», вул. С. Бандери, 1, м. Львів

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ