Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Леніна завалила "Свобода"

Партія "Свобода" взяла відповідальність за знесення у неділю пам'ятника Володимиру Леніну в Києві. Про це заявив журналістам депутат Верховної Ради від "Свободи" Ігор Мирошниченко.

"Я був у багатьох містах України. І в кожному з них мене просили забрати цього "дурня" з Києва", - сказав він.

На уточнююче запитання, чи причетна "Свобода" до руйнування пам'ятника, Мірошниченко відповів ствердно.

Водночас, депутат від партії "Батьківщина" Андрій Шевченко запевнив, що знесення пам’ятника Леніну на бульварі Шевченка у столиці не було ініційоване з Євромайдану.

На прес-конференції у Штабі національного спротиву він зазначив, що група народних депутатів від опозиційних сил пішла на місце події.

При цьому Шевченко висловив думку, пам'ятника Леніну у центрі столиці вже давно не повинно бути, оскільки він був "точкою напруги" у центрі міста.

"Але це не була централізована акція, ініційована з Майдану. Це, швидше, ініціатива тих груп людей, які це зробили", - сказав Шевченко.

Як відомо, у неділю 8 грудня, близько 18.00, на бульварі Шевченка у Києві декілька десятків молодиків у масках на обличчях повалили пам'ятник Леніну. Дехто з них тримав прапори партії "Свобода". Молодики також запалювали фаєри та кидали димові шашки.

Згодом руку Леніна показали присутнім на Майдані Незалежності, прямо зі сцени.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ