Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Лесь Танюк презентував у Львові свої «Щоденники»

Сьогодні, 12 листопада, у Львові відомий соціолог, поет і режисер, історик театру і перекладач, дослідник мистецтва, політичний діяч і дисидент Лесь Танюк презентував 20 томів своїх «Щоденників», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вся історія середини 50 – початку 70 рр. ХХ ст. зібрана у цих книжках. Адже автор почав вести свої записи ще з тих часів. Тут зібрані оригінальні документи, портрети сучасників, листи від видатних діячів культури й хроніка майже всіх найважливіших для України подій. Всі вони писалися в цей період, а згодом переховувалися, підшивалися і в кінцевому результаті видані тільки зараз.

«Насправді не всі аркуші тепер можна прочитати, не всі слова розібрати, а шрифти розсекретити, однак і це не збіднило багатство роботи», - розповідає Лесь Танюк.

Особливість цих записів, як заявляє сам Лесь Танюк, що це портрети відомих особистостей, з яким був знайомий Лесь Танюк, переживання самого автора, його роздуми над проблемами.

Презентацію книги у Львові відвідали Юрій Шухевич, Ярослав Кендзьор, Мирослав Маринович, учасники культурного та громадського життя України 60-х років.

Автор особисто передав 20 томів своїх «Щоденників» Мирославу Мариновичу для бібліотеки Українського католицького університету, а також інші свої праці, серед яких - роботи про Леся Курбаса.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ