Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Левик написав листа Кабміну з проханням виділяти Львову щороку 50 млн грн на проведення реставраційних робіт історичних пам’яток

Начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Андрій Левик написав листа Кабінету Міністрів України, у якому виступив із пропозицією  надати Львову стабільне фінансування — щороку виділяти місту близько 50 млн грн з Державного бюджету на проведення реставраційних робіт історичних пам’яток; з міського бюджету він запропонував виділяти на реставраційні роботи 8-10 млн грн щороку. Про це Андрій Левик повідомив сьогодні, 6 листопада 2006 року, під час засідання Львівського прес-клубу реформ.

За словами Андрія Левика, історичні пам’ятки у Львові потрібно перш за все рятувати, а вже потім проводити реставрацію, оскільки це дуже дорого. Наприклад, реставрація одного будинку на пл. Ринок, за словами Андрія Левика, становить 5-10 млн грн.
Сьогодні у Львові взято на облік 2 067 пам’яток архітектури та містобудування; 334 національного значення, 285 пам’яток історії, 86 пам’яток мистецтва та 11 пам’яток археології.
Ансамбль історичного центру Львова внесено до Списку світової спадщини ЮНЕСКО 1998 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ