Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лідери ЄС погодилися продовжити санкції проти Росії

Лідери країн Європейського Союзу ухвалили одностайне рішення продовжити до кінця січня 2017 року економічні санкції проти Росії. Відповідне рішення було ухвалено під час робочої сесії саміту ЄС в Брюсселі.

Як пише «Польське радіо», санкції Євросоюзу проти Росії були однією з тем зустрічі. Раніше рішення продовжити економічні обмеження було ухвалено на зустрічі послів країн-членів ЄС.

Формально європейські міністри затвердять це рішення наступного місяця, коли термін дії санкцій буде спливати.

Економічні обмеження щодо Москви було узгоджено наприкінці липня 2014 року через дестабілізацію ситуації на Сході України. Відтоді найбільші російські банки й нафтові компанії мають обмежений доступ до фінансових ринків. Санкції також передбачають заборону на продаж росіянам передових технологій, у тому числі пов'язаних з видобутком нафти з арктичних родовищ, а також обладнання подвійного використання для цивільних і військових цілей. Обмеження також включають ембарго на поставки зброї.

Для ухвалення рішення про санкції необхідно досягти одностайності всіх країн-членів ЄС. Однак з кожним роком цього домогтися все складніше. В ЄС утворилася група країн, яка виступає за пом'якшення або скасування санкцій – це, зокрема, Франція, Італія, Греція та Кіпр.

Цього разу вдалося досягти згоди, однак у висновку зазначено, що країни ЄС повернуться до цього питання на саміті в жовтні, на якому буде представлено звіт про економічні втрати, викликані введенням економічних обмежень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ