Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лєшек Бальцерович: За останні два роки в Україні зроблено багато на шляху реформ

Співголова Групи стратегічних радників в Уряді, Радник Президента Лєшек Бальцерович розповів про завершення першого етапу роботи економічних консультантів та висловив задоволення рівнем взаємодії з Президентом Петром Порошенком і Кабінетом міністрів, - прес-служба Президента України.

Радник Президента назвав План пріоритетних кроків уряду на 2016 рік, в розробці якого брала участь його група, представлений вчора на засіданні Національної ради реформ, дуже фаховим документом.

Лєшек Бальцерович також повідомив, що робота Групи стратегічних радників продовжиться і буде сфокусована на розробці конкретних кроків та запропонував, щоб необхідні рішення для втілення реформи ухвалювалися «пакетами пріоритетних реформ». Він наголосив, що в першу чергу має бути досягнуто стабілізації бюджету та радикального покращення бізнес-середовища для малого та середнього підприємництва. Приборкання корупції радикальним шляхом, а саме – електронне декларування доходів чиновників та перебудова податкового апарату.

Радник Президента акцентував увагу на суттєвому просуванні України шляхом реформ за останні два роки, але вказав на необхідність їх прискорення. Зроблено дуже багато для макрофінансової стабілізації, проведення реформи в НАК «Нафтогаз Україна», радикально зменшена залежність України від імпорту російського газу і «Газпрому», відбувається диверсифікація зовнішньої торгівлі України, в умовах агресії і торгівельної блокади з боку Росії, зростає експорт українських товарів на інші ринки.

«На сьогоднішній день найголовнішим є втілення цього плану в життя», - підкреслив Лєшек Бальцерович. Втілення реформ, на його думку, потребує тісної та ефективної взаємодії з Верховною Радою: «Необхідні реформи потребують нових законів. Важливо, щоб були реформовані процедури роботи і уряду, і парламенту».

«Демократія не суперечить дисципліні. Добра демократія потребує дисципліни, власне тих же депутатів», - сказав Лєшек Бальцерович і зазначив, що необхідно унеможливити прийняття «шкідливих законів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ