Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лікарів силою зганяють на мітинг проти реформи, - Супрун

Лікарів та медичних працівників змушують брати участь у мітингу проти реформи охорони здоров‘я, який відбудеться 19 вересня у Києві. Про це повідомила виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Команда Уляни Супрун продовжує отримувати листи про те, як лікарів змушують брати участь у завтрашньому мітингу проти реформи охорони здоров‘я. 

"Ми не хочемо мітингів 19 вересня проти вас та вашої реформи. Вище керівництво примусово відправляє медичних працівників на мітинг за свій рахунок і погрожує прийняти міри тим, хто не буде присутній на мітингу. Для мітингів виділяють декілька машин швидкої допомоги, які будуть зняті з лінії і відправлені на Київ. Ми підтримуємо Вас та вашу реформу. Тому що кожен українець потребує якісної та справедливої медицини", - йдеться у листі.

Аби не ставити під загрозу медичний колектив, місто та медзаклад Супрун не назвала.

Вона запевнила, що прослідкує за тим, щоби кожен, хто примусово скликає людей та ставить під загрозу життя пацієнтів, відповів за це.

"Такі протиправні та антидемократичні дії неприпустимі в жодній цивілізованій країні. Неприпустимим є використання державних швидких, які мають рятувати хворих, а не кишені людей, які роками наживаються на системі охорони здоров‘я в нашій країні", - додала Супрун.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ