Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лінкявічус: Час перейнятись пропагандою РФ в ядрі Євросоюзу

На думку глави МЗС Литви, Україна стала знаряддям голландських євроскептиків, відтак після референдуму в Нідерландах Європі слід серйозніше занепокоїтись впливом російської пропаганди. Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, інформує Delfi.

"Україна стала знаряддям для вираження антиєвропейських емоцій", - сказав міністр.

За його словами, більшість голландців "не дуже зрозуміли, за що голосують".

"Прийшов час для ЄС серйозно стурбуватися дією російської пропаганди в самому ядрі Євросоюзу. Брехня або напівправда, яка поширювалися, дуже нагадували "Супутник" або Russia today (державні російські ЗМІ - ред.), - додав Лінкявічюс.

Лінкявічюс також переконаний, що результати референдуму по суті не змінять відношення ЄС з Україною, оскільки Угода про асоціацію ЄС і України може "тимчасово застосовуватися" і без його ратифікації.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з попередніми результатами підрахунку голосів, проведеними голландськими муніципалітетами, 61,1% жителів країни, які брали участь у волевиявленні, проголосували "проти" ратифікації Угоди про асоціацію УКРАЇНА-ЄС на референдумі в Нідерландах. Явка - 32%. "За" угоду проголосували 38,1% виборців.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ