Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лісівники назвали ціни на ялинки і розмір штрафу

На ялинкову кампанію 2017-2018 років лісогосподарські підприємства Львівщини заготують 9,5 тис. новорічних ялинок. Середня ціна ялинки висотою 1-4м становитиме від 50 до 150 грн. Про це повідомили у Відділ охорони, захисту лісу та мисливського господарства Львівського ОУЛМГ.

Остаточні ціни на ялинки залежно від породи та висоти деревця можна дізнатися на сайтах лісогосподарських підприємств.

Продаватимуть ялинки з дворів лісництв, лісгоспів, а також на ринках в містах і районах.

Як і торік, кожна ялинка буде маркуватися біркою або самоклеючою стрічкою із штрих-кодом, яка містить інформацію про місце заготівлі. Бірка підтверджуватиме, що дерево зрубане законно.

Для попередження випадків незаконної заготівлі і реалізації новорічних ялинок лісівники і патрульна полівція видали спільний наказ, яким визначений порядок реалізації та перевезення новорічних ялинок. З працівників державної лісової охорони, Держекоінспекції у Львівській області, органів поліції будуть створені мобільні рейдові групи з метою охорони хвойних насаджень та перевірки законності придбання і перевезення новорічних ялинок. 

За кожну незаконно зрубану новорічну ялинку накладатиметься штраф розмір якого становить від 85,0 до 170,0 грн. та нараховуватиметься шкода, завдана природному середовищу. Розмір школи за одне деревце залежно від його розміру становить від 399 грн. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ