Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лісівники продадуть українцям півмільйона ялинок по 60 грн за метр

Лісові господарства України в цьому році планують реалізувати близько 550 тис. шт. новорічних ялинок.

Як повідомила прес-служба Держлісагентства, в Україні на площі 5 тис. га створені спеціальні плантації новорічних ялинок, де росте 18 млн шт. хвойних дерев різних порід у віці від 1 до 10 років. Щорічно в грудні проводяться рубки в загущених молодняках, де без шкоди для лісу можна вибрати (відсортувати) близько 1 млн шт. новорічних ялинок.

"Слід зауважити, що цінова політика на новорічні ялинки у 2017 році залишається в середньому на рівні минулого року. По Україні середня ціна становить близько 60 грн за погонний метр", - йдеться в повідомленні.

Перевірити легальність походження ялинки можна за допомогою самоклеючої етикетки, яка повинна бути на дереві. Вони містять індивідуальний номер і відповідний йому штрих-код, який заноситься в єдину систему електронного обліку деревини. Перевірити законність походження ялинки можна на сайті http://www.ukrforest.com.

Як повідомлялося, новорічні та різдвяні свята на майданчиках в центрі Києва триватимуть з 19 грудня 2017-го до 14 січня 2018 року. Головну ялинку країни встановлять на Софійській площі на початку грудня.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ