Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Літнім оздоровленням охоплена лише кожна дванадцята дитина, – «Наш край»

З 7,6 млн. дітей в Україні оздоровлюється лише 600 тис. Про це сьогодні заявив Олександр Мазурчак, співголова партії «Наш край». Повідомила прес-служба політичної партії «Наш край».
Він зазначив, що Міністерство соціальної політики досі не оприлюднило дані, яким чином буде забезпечено відпочинок та оздоровлення дітей у 2016 р. «Схоже на те, що цього року буде ще менше охоплено дітей. Минулого року з 7,6 млн. дітей шкільного віку оздоровленням та відпочинком було охоплено лише 1,8 млн. І лише 600 тис. з них – оздоровлювалися, тобто лише кожна дванадцята дитина», – поінформував Олександр Мазурчак.

Він наголосив, що оздоровлення здійснюється фактично за рахунок місцевих бюджетів та власних коштів батьків. На початку сезону оздоровлення – 2015 Мінсоцполітики заявляло, що держбюджеті на організацію оздоровлення та відпочинку дітей було передбачено 60,7 млн. грн. Тоді як з місцевих бюджетів мали виділити 511,6 млн грн.», – повідомив співголова партії «Наш край».

За його словами, партія вимагає від Мінсоцполітики та уряду загалом найближчим часом внести до парламенту законопроект про зміни до держбюджету на 2016 рік, яким передбачити збільшення фінансування літнього відпочинку дітей. «Зокрема, має бути забезпечено паритетність витрат державного бюджету та місцевих бюджетів на оздоровлення і відпочинок», – сказав Олександр Мазурчак.

У ситуації, що склалася, відзначив співголова партії «Наш край», батьки разом з дітьми стали фактичними заручниками бездіяльності бюрократичного апарату та намірів чиновників перекласти соціальну відповідальність держави на бюджети громад.

Партія «Наш край» вважає, що після завершення літнього сезону Кабінет міністрів спільно з місцевими радами має розпочати розробку комплексної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2026 рр. «Програма має містити положення про повернення у власність громад всієї незаконно відчуженої інфраструктури оздоровлення та проведення поточного і капітального ремонтів об’єктів програми. Окрім того, слід законодавчо закріпити фінансування на оздоровлення дітей у відсотку до ВВП», – підсумував Олександр Мазурчак.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ