Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

ЛМКП «Львівводоканал» виконав свої зобов’язання по Інвестиційній програмі у 2016 році на 100%

Як проінформували у ЛМКП «Львівводоканал», підприємство на 100% виконало свої зобов’язання, що були передбачені у інвестпрограмі на 2016 рік. Зокрема, із амортизаційних відрахувань, було профінансовано комплекс заходів по будівництву, реконструкції та модернізації об’єктів водопостачання та водовідведення на суму понад 20,5 млн. грн.

«Минулоріч ми придбали обладнання для п’яти насосних станцій підкачки та дев’яти свердловинних насосів; замінили аварійні каналізаційні колектори на вул. Тракт Глинянський та на вул. Польова від вул. Старознесенської до вул. Пластової; придбали 174 ультразвукових лічильників для обліку води на насосних станціях; 108 загально-будинкових лічильників та 14 лічильників для обліку стічних вод на очисних спорудах та каналізаційних насосних станціях; виконали перший етап робіт з прокладання водогону у смт. Рудно», - зазначив начальник виробничо-технічного відділу ЛМКП «Львівводоканал» Михайло Хаман.

Також в межах інвестпрограми були профінансовані витрати, пов’язані з обслуговуванням позики Світового банку, а саме 78,9 млн. грн.

«Ми отримали схвальний відгук про роботу ЛМКП «Львівводоканал» на засіданні Нацкомісії. Директор Департаменту із регулювання відносин у сфері централізованого водопостачання та водовідведення НКРЕКП Артем Чумак відзначив, що Водоканал міста Львова є практично єдиним серед усіх інших підприємств галузі, яке повністю виконало інвестиційну програму у 2016 році», - розповів заступник міського голови з містобудування Ростислав Дацків.

Як повідомляють у ЛМКП «Львівводоканал», цьогоріч загальна сума коштів, на яку планується виконання заходів у межах інвестпрограми, складає близько 74 млн. грн. (без ПДВ), з них: кошти амортизаційних відрахувань – 23 млн. грн., витрати пов’язані з обслуговуванням позики Світового банку – 51 млн. грн.

Передусім основні кошти, а це 18 млн. грн., будуть спрямовані на поліпшення енергоефективності підприємства. Оскільки найбільша складова у тарифі ЛМКП «Львівводоканал» – 36% – витрати на електроенергію, то наступного року за ці гроші заплановано закупити обладнання, що допоможе суттєво зменшити її споживання та ризики виникнення аварійних ситуацій. Це стосується заміни обладнання на свердловинах та насосних станціях підкачування води. Також заплановано виконати реконструкцію каналізаційної насосної станції КНС-7 на вул. Пластовій та обладнати її новими насосними агрегатами. Вказані заходи скеровані на підвищення екологічної безпеки та охорону навколишнього середовища.

Близько 5 млн. грн. буде спрямовано на придбання та влаштування у багатоповерхових житлових будинках загально-будинкових лічильників води, що дасть можливість визначити місця з найбільшими втратами води для прийняття необхідних заходів для їх припинення, й відтак зменшить необліковані втрати води.

Детальніше ознайомитися із підсумковим звітом про виконання інвестиційної програми на 2016 рік та інвестиційною програмою підприємства на 2017 рік можна на офіційному веб-сайті ЛМКП «Львівводоканал» за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ