Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЛМР та ЄБРР підписали Угоду про кредитне фінансування на суму 20 млн. євро

ЛМР та ЄБРР підписали Угоду про наміри щодо підготовки кредитного фінансування на суму 20 млн. євро по проекту модернізації інфраструктури ТПВ. Про це повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

Сьогодні, 21 липня, Львівська міська рада та Європейський банк реконструкції та розвитку підписали Угоду про наміри щодо підготовки кредитного фінансування по проекту модернізації інфраструктури ТПВ у місті Львові, що включає фінансування вдосконалення системи збору і сортування відходів, першочергових заходів з рекультивації полігону в с. Великі Грибовичі та будівництва першої черги сміттєпереробного заводу. Загалом мова йде про суму 20 млн євро кредиту та грантові кошти.

Юридично і процесуально Угода про наміри щодо підготовки кредитного фінансування є першим кроком для отримання 20 млн. євро кредитних коштів від Європейського банку реконструкції та розвитку, які дадуть змогу розпочати першочергові заходи з рекультивації Грибовицького полігону, будівництва першої черги сміттєпереробного заводу та загального вдосконалення системи збору й сортування відходів у місті. На основі цієї Угоди в вересні – жовтні має бути укладена Основна кредитна угода, а перший транш фінансування має надійти до кінця 2017 року. Відповідно до цієї Угоди Львівська міська рада отримає доступ до кредитної лінії на суму до 20 млн. євро під міські гарантії. Оскільки це екологічно-соціальний проект, то до кредитної угоди готові надати місту додатковий грант, що є надзвичайно важливою складовою співпраці у межах втілення проекту.

Французька компанія Egis працює над підготовкою проектної та тендерної документації. Компанія Egis визначена офіційним технічним консультантом ЄБРР за цим проектом, всі учасники домовились максимально прискорити проходження всіх процедур.

«Для міста дуже вигідно співпрацювати власне з Європейським банком реконструкції та розвитку тому, що у цьому проекті присутня велика грантова складова, яку ми сподіваємося отримати. Ми звернулися до ЄБРР ще з початку року і, зважаючи на гостроту проблеми та вирішальну соціально-екологічну складову, ЄБРР дуже швидко відгукнувся, хоча, як правило, погодження проектів триває набагато довше. Сподіваємося, всі складові проекту вдасться швидко реалізувати, адже втілення проекту модернізації інфраструктури ТПВ, так само, як і реалізація першочергових заходів з рекультивації полігону в с. Великі Грибовичі є надзвичайно важливими для Львова та Львівської області», - зазначила начальник управління інвестицій та проектів Львівської міської ради Ольга Сивак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ