Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львів платитиме за вивезення сміття на відстань 500 км з міського бюджету

Львівська міська рада виділила додаткові кошти на вивезення та захоронення твердих побутових відходів зі Львова. Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 21 серпня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР, інформує кореспондент Гал-інфо.

"У нас є 5 перевізників твердих побутових відходів, які на сьогодні здійснюють перевезення на різні відстані. Це є перевізники, які везуть сміття за 50 км чи 100 км, є такі, що й вивозять за 500 км. 

Відтак, було прийнято рішення про те, що ми будемо відшкодовувати із міського бюджету додаткову вартість саме на перевезення і, відповідно, на захоронення", - зазначила Ірина Кулинич, директор департаменту економічної політики ЛМР.

Як пояснила Ірина Кулинич, вартість захоронення сміття братиметься по факту.

"На нашому ЛКП «Збиранка», яке працювало в Грибовичах, захоронення 1 тонни сміття  коштувало 73 гривні. Відповідно, на інших полігонах у області та за її межами ця вартість є значно вищою, тому ми будемо відшкодовувати по факту, а це близько 150 гривень", - розповіла директор департаменту економічної політики ЛМР.

"Якщо говорити про ці додаткові компенсаційні витрати, то ми затвердили розцінку – 1 тонна відповідно на 1 км. Якщо рахувати 100 км в одну і другу сторону 10-ти тонної машини, то це близько 2 тис. грн", - зазначила Ірина Кулинич.

За її словами, якщо перевізники везтимуть ТПВ на великі відстані, близько 500-600 км, то, відповідно вони використовуватимуть 20-ти тонні машини. 

"Ці рішення приймаються тільки до серпня, а якщо буде необхідність, ми вноситимемо зміни. Ми не переглядатимемо тариф для населення за вивіз сміття, саме тому ці кошти взяті із міського бюджету", - додала Ірина Кулинич.

Сума коштів, виділених в міському бюджеті на вивезення сміття, в тексті рішення не зазначена. 

Нагадаємо, у зв'язку із подіями на Грибовицькому сміттєзвалищі, сміття із Львова туди більше не вивозять. В перші дні після закриття львівське сміття возили на інші міські звалища в області, що викликало протести мешканців. після цього частину львівського сміття погодився приймати Київ. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ