Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

“ЛНУ Галичанка” перемогла тернопільський “Економ Університет-Енерго”

“ЛНУ Галичанка” здобула перемогу в першому матчі третього туру другого етапу національного чемпіонату серед жіночих команд cуперліги, який проходив у львівському ПС “Будівельник”. Гравці “ЛНУ Галичанка” доволі несподівано дістали серйозний опір від аутсайдера турнірної таблиці тернопільського клуба “Економ Університет-Енерго”. Перший тайм навіть закінчився на користь підопічних Василя Грабовенка. Проте остаточний рахунок  був  32:27 (11:14)  Про це повідомила прес-служба “ЛНУ Галичанка”.

“ЛНУ Галичанка” вийшла на гру із тернопільською командою без двох ключових гравців. Ольга Ващук і Регіна Шимкуте захворіли на гострий бронхіт і лише як глядачі спостерігали за тим, що відбувалося на майданчику. Відсутність цих гандболісток позначилась на грі господарок навіть більше, ніж можна було очікувати. Відкрила рахунок на другій хвилині матчу потужним пострілом здалеку Анжела Травян. Зрівняла рахунок Лідія Четвертакова. Далі команди обмінялися кількома голами. А на дев’ятій хвилині тернополянки вперше вийшли вперед завдяки Анні Терещук-Шнуровській – 4:3. Вона загалом забила майже половину всіх голів тернопільської команди і стала найрезультативнішим гравцем матчу – дванадцять м’ячів. На кілька хвилин матч було зупинено. В результаті ігрового зіткнення опинилась на майданчику Валентина Галаган. Спортсменка отримала удар в сонячне сплетіння і дістала легкий шок. Самотужки залишити поле вона не змогла. Втім, цей випадок не збив бойовий настрій тернопільчанок. Вони, здавалося почувалися на львівському майданчику не як номінальні, а як справжні господарки. Матч, нагадаємо, було перенесено з Тернополя до Львова.
Валерія Тищенко зробила кілька слушних зауважень своїм підопічним і після перерви вони заграли набагато потужніше. Ольга Дунчак, Вікторія Борщенко і Анастасія Камєнщікова забили три голи поспіль і впритул наблизились до суперниць. А на п’ятій хвилині другого тайму ніби зависла у повітрі й точним ударом зрівняла рахунок найрезультативніший гравець матчу в складі "ЛНУ Галичанки" Вікторія Борщенко. Більше львівські гандболістки жодного разу не дозволили тернопільській команді вийти вперед і тільки нарощували оберти. Спіймала свою гру в другому таймі Наталія Туркало. Загалом вона забила того вечора шість голів у ворота команди Василя Грабовенка. З них один з семиметрової позначки. Завершився матч пенальті, успішно реалізованим все тією ж Анною Терещук-Шнуровською. У підсумку – 32:27.
„Початок гри нагадав мені матч річної давнини із командою Тернополя. Тоді ми програвали навіть сім м’ячів. Гадаю, що причина в надмірній впевненості дівчат. Вона негативним чином впливає на їх гру. Окрім того не слід забувати, що ми грали без двох провідних гравців Ольги Ващук і Регіни  Шимкуте. Тому були проведені деякі заміни і не всі зв’язки спрацювали. Анна Терещук-Шнуровська, яка забила більшість голів у наші ворота, весь час грає в такому стилі: робить кидки по ходу. Другий тайм команда провела значно впевненіше ніж перший. В перерві я дала конкретні настанови дівчатам, вони їх виконали і в підсумку ми здобули перемогу”, – прокоментувала гру своїх підопічних головний тренер “ЛНУ Галичанка” Валерія Тищенко.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ