Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

“ЛНУ Галичанка” програла другий товариський матч чемпіону Словаччини “Ювента Міхаловце”

“ЛНУ Галичанка” програла другий товариський матч чемпіону Словаччини “Ювента Міхаловце” – 30:32 (16:17) – повідомили «Гал-іnfо» у прес-службі «ЛНУ Галичанка». Нагадаємо, перший із трьох товариських матчів між цими командами закінчився внічию.
Ще за три хвилини до фінальної сирени рахунок на табло був нічийним і лише експерименти зі складом не дозволили господаркам втримати рівновагу або навіть розвинути успіх. Валерія Тищенко, втім, відзначає, що перемога для львівської команди не була принциповою: такі матчі організовують насамперед з метою напрацювання певних ігрових зв’язків і перевірки молодих гандболісток. В обох командах відчувався брак кількох основних гравців, які з різною метою готувалися зі своїми національними збірними. Українська команда незабаром вирушить на ЧЄ в Швецію. На словацьку збірну чекає відбірковий раунд ЧС-2007 у Білорусі. Цікаво, що обидві команди свого часу постраждали в Кубку ЄГФ від “Нордштранду”. Нещодавно норвезький клуб позбавив шансів пройти далі львів’янок, а торік він зупинив у другому раунді “Ювенту Міхаловце”.
Як зазначила Валерія Тищенко, головний тренер “ЛНУ Галичанка”: „Я експерементувала зі складом. Коли наприкінці гри вдалося зрівняти рахунок, випустила на майданчик трьох гравців “Галичанки-2” Людмилу Прокопенко, Катерину Фокєєву і Олександру Дзюбак. Переконана, якби тримала основний склад, то рахунок на табло був би інший. Але ми сьогодні грали не на результат, а на перспективу. Хотілося подивитися в дії резерв команди в критичній ситуації. Хочу відзначити чудову гру Тетяни Сапроненко. Вона собі і всім нам зробила подарунок в день народження. Те, як вона діяла в захисті і в нападі, заслуговує оплесків. Борщенко чудово виглядає після ігор за збірну, але неозброєним оком видно, що дівчата не відчувають її. Щодо воротарів, то обидва допускали помилки. У першій грі добре зіграла Безсмертна, гірше – Івасюк. У другій – навпаки. Але вони по суті ще діти, і можна зрозуміти їх хвилювання – адже вони грали проти чемпіона Словачини. Що буде в останньому матчі? Я не маю права багато вимагати від гравців команди, оскільки вони мали великі фізичні навантаження. Ми цілеспрямовано готуємось до другої частини чемпіонату і зокрема до зустрічі з “Мотором”.
Душан Даніш, головний тренер “Ювента Міхаловце”: „Три роки тому ми бачили львівський клуб на турнірі в Любліні. Ми знали, що це сильний суперник. Наша команда грала сьогодні настільки, наскільки їй дозволяла фізична форма гравців. Просто до січня ми маємо перерву в чемпіонаті Словаччини. Я не задоволений діями Цінової і Діттелової. Менш помітною, ніж в першій грі була Каланінова. Щоправда, спортсменка має поважну причину: напередодні вона травмувала праве коліно. Загалом ми не дуже часто беремо участь в товариських зустрічах. Періодично їздимо лише на турнір у Дебреце. А також маємо досвід ігор з ужгородськими “Карпатами”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ