Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЛОДА боротиметься з боржниками за газ „методом кадрових висновків”

У четвер на сесії міськради Львова підніматиметься питання виділення 12 млн грн на проплату боргу МКП «Львівтеплокомуненерго», яке за рік заборгувало 10,5 млн грн (решта – передоплата). Про це «Гал-info» повідомив заступник голови Львівської облдержадміністрації Тарас Федак.

Що ж до інших підприємств-боржників, серед яких «Червоноградтеплоенерго» (борг – 2,3 млн грн), «Залізничнетеплоенерго» (1,8 млн грн) та «Розділтеплокомуненерго» (1,6 млн грн), то в понеділок, 20 листопада, відбудеться селекторна нарада в ЛОДА за участю керівників теплокомунальних підприємств, де буде заслухано їхні звіти, і, як запевняє Федак, – по них будуть зроблені кадрові висновки. 
У листопаді заборгованість підприємств ТКЕ Львівської області становить 10,7 млн грн, за цей період комунальна теплоенергетика регіону спожила 16,6 млн куб. м природного газу. Водночас заборгованість за газ, загалом спожитий у 2006 році, становить близько 30 млн грн, при рівні розрахунків – 76% (рівень розрахунків за аналогічний період 2005 року –92%). Станом на 9 листопада 2006 року організації, що надають послуги теплопостачання, забезпечили оплату спожитого газу на рівні 75,1%, у тому числі теплопостачальні організації — 74,7%.
Низький рівень розрахунків з початку року допустили МДКП «Розділтеплокомуненерго» — 61,6%, ТзОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» — 65,0%, КП «Моршинтеплоенерго» — 75,1%, МКП «Червоноградтеплоенерго» — 63,7%. «Дрогобичтеплоенерго» розрахувалось на рівні 9,4%, ТзОВ «Енергія-Новояворівськ» — 5,5%, КП «Бориславтеплоенерго» — 5,8%, КП «Яворівтеплоенерго» — 0,6%. Водночас МКП «Львівтеплоенерго», МКП «Залізничтеплоенерго», КП «Червоноградтеплокомуненерго», ДКП «Стрийтеплокомуненерго», КП «Сокальтеплокомуненерго»,  КП «Кам’янка-Бузькатеплоенерго», МКП «Золочівтеплоенерго» взагалі не розраховувалися за газ з початку року на суму 8044,6 тис. грн, що становить 73% від загального обсягу заборгованості теплопостачальних організацій області, допущеної у 1-й декаді листопада. На думку Тараса Федака, однією з причин низької оплати за спожитий природний газ є недостатня робота із населенням щодо своєчасної оплати за послуги теплопостачання. Як вже повідомляло «Гал-info», вчора під час селекторної наради він звернувся до керівників міст та районів з проханням подати протягом трьох днів розроблені схеми роботи із боржниками.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ