Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Скандальний костомельний завод контролюватимуть в режимі онлайн

Учора, 23 січня, під час наради у Львівській обласній державній адміністрації за участі представників ДП «Укрветсанзавод» було вирішено відновити роботу скандального підприємства. Для цього планують залучити різні джерела фінансування: власні кошти ДП «Укрветсанзавод», кошти Держбюджету та внески постачальників сировини. Про це в коментарі журналісту Гал-інфо розповів Ігор Муравський, депутат Жовківської районної ради.

«Для відновлення підприємства необхідно придбати обладнання для утилізації тваринних рештків, яке б працювало не на газі. Адже всі філії ДП «Укрветсанзавод», в тому числі і жовківська, позбавлені газопостачання», - розповів Ігор Муравський.

Також для виключення зловживань з боку керівництва підприємства, котре й довело його до зубожіння, планують встановити камери спостереження. «Окрім монтажу обов'язкових вагів, приміщення підприємства обладнають відеокамерами із виведенням їх в режим онлайн. Це дозволить у подальшому уникнути таких прикрих випадків, що призвели до забруднення навколишніх земель та очевидних зловживань під час прийому сировини від постачальників», - наголосив Ігор Муравський.

Нагадаємо, тимчасова комісія в складі депутатів Жовківської районої ради та представників ДП «Укрветсанзавод» була створена рішенням депутатів ЖРР від 18 серпня 2016 року. Їй доручили проаналізувати документацію Жовківської філії ДП «Укрветсанзавод», ознайомитись з документами про постачання сировини і реалізацію продукції за 2011-2016 роки, зібрати та проаналізувати матеріали контролюючих органів, що здійснюють перевірку підприємства.

13 вересня тимчасова комісія Жовківської районної ради провела виїзне засідання на території Жовківської філії ДП «Укрветсанзавод». Перед тим члени комісії звернулись до Світлани Бочковської, радника гендиректора ДП «Укрветсанзавод», з проханням надати правовстановчі документи та дозвільну документацію підприємства.

Після того представники комісії проголосували за рішення відвідати територію заводу, аби ознайомитись з реальною ситуацією на підприємстві.

Разом із журналістами вони вирушили на підприємство, ситуація на якому була критичною. Попри спроби прибрати територію відчувався різкий трупний запах. Трупи тварин, оброблені хімічними речовинами, лежали під поліетиленовим накриттям. Тисячі кісток просто неба. Обладнання перебувало у неробочому стані. Підприємство від'єднали від водо- та газопостачання.

Попри всі заяви керівництва філії про спроби відновлення роботи підприємства станом на сьогодні кардинальних змін та нормалізації екологічного стану на підприємстві так і не відбулось.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ