Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЛОО УНП проведе у неділю акцію з відзначення 60-ї річниці операції «Вісла»

У неділю, 29 квітня 2007 року, Львівська обласна організація УНП проведе у Львові на проспекті Свободи — біля пам’ятника Шевченка, акцію з відзначення 60-ї річниці операції «Вісла» — примусового виселення українців з етнічних земель Холмщини, Лемківщини, Надсяння та Підляшшя. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі ЛОО УНП.
 Під час акції буде символічно імітовано територію Закерзоння, етнічні землі українців з їх головними населеними пунктами та із зазначенням статистичних даних щодо постраждалих українців.
 «Відзначення сьогодні 60-ї річниці операції «Вісла» для нас — це не лише засвідчення нашої пам’яті про ці події, це також можливість привернути увагу громадськості до українських проблем у Польщі на даний час. Ми, так само, як і поляки в Україні, вимагаємо пошани до наших історико-культурних пам’яток, цвинтарів, національних святинь. Ми хочемо розв’язання проблем щодо функціонування культурних товариств українців у Польщі. На наш погляд, це лише сприятиме покращенню та поглибленню стосунків між Україною та Польщею», — наголосив заступник голови Львівської обласної організації УНП Ярослав Тимчак.
Холмщина, Лемківщина, Надсяння, Підляшшя — ці землі сотні років були батьківщиною для сотень тисяч людей, нащадки яких після 28 квітня 1947 року були примусово виселені на територію тоді ще Радянської України (переважно на Львівщину) та на захід і північ Польщі. У Польщі залишилася колосальна історико-культурна спадщина, яка у попередні десятиліття свідомо нищилася.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ