Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЛОР засудила акт вандалізму на Говерлі та встановлення пам’ятника Катерині ІІ

Львівська обласна рада прийняла звернення до Президента України, яке підтримали 95 обласних обранців. У зверненні зазначається, що події останніх тижнів в Україні засвідчили наявність тривожної тенденції до зростання кількості зухвалих проявів українофобії та антиукраїнських акцій, вчинених як громадянами України, так і громадянами сусідніх держав. Більше того, спостерігається пряма співучасність органів влади в організації викличних дій, спрямованих на підрив національного суверенітету, громадянського миру та цілеспрямоване приниження гідності українців.
Зокрема згадується і акт вандалізму на горі Говерла та відкриття скандального пам’ятника імператриці Катерині ІІ в Одесі. Депутати наголошують, що трактування подій на Говерлі як «хуліганство» свідчить про небажання оприлюднювати реальні українофобні мотиви російських екстремістів та визнавати наявність відкрито антидержавних організацій в Україні.
Депутати ЛОР звертаються до Президента України із вимогою невідкладного створення спеціальних підрозділів Служби безпеки України, які будуть здійснювати протидію антиукраїнським проявам та розпалюванню українофобії, до органів правопорядку, СБУ та ГПУ з вимогою проведення розслідування дій, вчинених представниками Європейського Союзу Молоді та надання їм відповідної правової оцінки, до Міністерства закордонних справ України щодо вимагання від РФ публічного вибачення, відповідного дипломатичного реагування та притягнення винних до кримінальної відповідальності, до майбутньої демократичної коаліції у ВРУ з вимогою розпуску Одеської міської ради як україноненависницької та антидержавної та відкликання Едуарда Гурвіца з лав партії НСНУ як українофоба та відкликання його із посади міського голови Одеси загалом.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ