Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ложкін анонсував переформатування Кабміну

У грудні 2015 року планується переформатування Кабінету міністрів України.

Про це в інтерв'ю DT.UA заявив глава Адміністрації президента Борис Ложкін.

За його словами, при цьому в першу чергу треба ставити питання "про переосмислення структури Кабінету міністрів".

"Міністерств буде більше? Менше? Яка функція віце-прем'єрів? Будуть вони поєднувати, що, на мій погляд, правильно, віце-прем'єрство з керівництвом міністерством?" - сказав Ложкін.

Також він висловив переконання, що в уряді обов'язково має з'явитися віце-прем'єр з євроінтеграції "як координатор усіх наших зусиль у цьому напрямку".

"Крім того, потрібен віце-прем'єр, який би відповідав за економічні реформи, їх координацію. Мабуть, найлогічніше, щоб він був суміщений з міністром економіки. Такі два драйвери, які фокусуватимуться на двох основних напрямах, у Кабміні вкрай потрібні. Повноваження віце-прем'єрів мають бути реальними, їхній вплив на "кущ" довірених міністерств — відчутним, а не таким, що існує тільки на папері", - підкреслив Ложкін.

Він повідомив також, що на сьогодні президент з прем'єром ще не сідали за серйозне обговорення ні структури Кабміну, ні кадрових змін. "Консенсус є з приводу необхідності термінового заповнення вакансій — міністра екології та міністра охорони здоров'я, який давно написав заяву про відставку", - сказав Ложкін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ