Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

"Луганськ" відбив ворожу атаку

Військовослужбовці окремої гірсько-штурмової бригади оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» відбили ворожу атаку бойовиків. Про це повідомив прес-центр ОТУ "Луганськ".

Передова. Звідси до ворога - метрів 400. Бойовики впродовж дня укріплювали свій бліндаж, роблячи його виносним, аби хоч на кілька метрів наблизитися до позицій українських військових. Одні копали, інші - їх прикривали.

Наші бійці займалися відповідно до розпорядку дня. Одні відпочивали після наряду, інші - чистили зброю. Кілька воїнів укріплювали траншею, в якій час від часу осипається земля.  

Надвечір в нашу сторону полетів перший постріл. Куля подряпала вухо українського захисника. Побратими наклали пов'язку.

Українські військовослужбовці подумали, що це провокаційний постріл, та сподівались на те, що цим  пострілом все закінчиться. Проте сталось інакше. За першим почувся другий, третій постріл. Ворог не обмежився стрілецькою зброєю та почав застосовувати кулемети.

Бійці зрозуміли, що це вже не провокація з боку бойовиків, а щось серйозне.

Пішла команда: "До бою!" Миттєво всі воїни стали до зброї.

Коли ж незаконні збройні формування вдалися до гранатомету АГС-17, українські захисники дали гідну відсіч. Почали відповідати з усіх видів зброї, яку мали на той час, аби «погасити» вогонь противника.

Осколок від гранати поцілив одному з українських військових у ногу. Допоки одні займались пораненим: накладали турнікет та надавали першу медичну допомогу, інші відстрілювалися.

Коли ж роздавався черговий постріл АГС у напрямку траншеї, всі бійці, немов за командою, накривали пораненого своїми тілами.

Вогонь у відповідь від наших військовослужбовців був вдалим, адже за деякий час ворожа зброя замовкла.

Добре, що боєць перед пораненням встиг вистрілити із гранатомета… Навкруги стало тихо. Лише чутно, як догорає степ, підпалений ворожим вогнем.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ