Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луганський і донецький губернатори просять ЦВК не проводити вибори в 174 радах

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука і глава Донецької ВЦА Павло Жебрівський просять ЦВК визначити, що місцеві вибори в 47 і 127 рад областей відповідно не можуть пройти 25 жовтня виходячи з міркувань безпеки. Про пропозицію Туки не проводити вибори в 47 рад області йдеться в його поданні, копію якого мають "Українські новини".

У ньому пропонується не проводити вибори в 46 населених пунктах 3 прифронтових районів області: у Станично-Луганському, Попаснянському та Новоайдарському. У цих районах Тука пропонує не проводити вибори в відповідні 3 районні ради, а також в 12 селищних, 26 сільських та 8 міських рад.

Серед міських рад вибори пропонується не проводити в Попасній, Гірському, Золотому, Лисичанську, Новодружеську, Привіллі, Рубіжному (Попаснянський район) і в Щасті (Новоайдарський район).

Про пропозицію Жебрівського не проводити вибори в 127 рад області виданню повідомило інформоване джерело.

Жебрівський пропонує визначити як небезпечне проведення місцевих виборів в окремих населених пунктах 7 районів області: в Артемівському, Костянтинівському, Ясинуватському, Мар'їнському, Волноваському, Володарському і Першотравневому.

У Центрвиборчкомі надходження відповідних подань підтверджують, однак до винесення колегіального рішення членів комісії коментувати відмовляються.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера повідомив, що обидва подання(Туки і Жебрівського) підписані 20 серпня і були зареєстровані в комісії 21 серпня.

Разом з тим, конкретні населені пункти, де головами обласних військово-цивільних адміністрацій пропонується не проводити вибори, або їх кількість Магера обговорювати не став, нагадавши, що найближчим часом ЦВК винесе офіційне рішення і передасть його парламенту.

Відповідаючи на питання про обгрунтованість подань Магера сказав, що на його думку, вони цілком обгрунтовані.

Як відомо, виборча кампанія чергових місцевих виборів стартує 5 вересня.

Верховна Рада своєю постановою про призначення в Україні чергових місцевих виборів на 25 жовтня визначила, що вибори не відбудуться в анексованому Росією Криму та на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

У разі неможливості їх організації на окремих територіях, підконтрольних владі, ЦВК (з урахуванням пропозицій відповідних військово-цивільних адміністрацій) приймає рішення про неможливість проведення виборів, що має ще бути остаточно затверджено самим парламентом.

Українська правда

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ