Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лукашенко разом з Ющенком відвідають одну з областей, де лютує грип

Президенти України і Білорусі Віктор Ющенко і Олександр Лукашенко в п'ятницю, 6 листопада, відвідають одну з українських областей, де лютує грипп, – повідомив «Кореспондент».
 

Про це заявив Ющенко на спільній з Лукашенком прес-конференції. Він також сказав, що президент Білорусі приїхав в Україну "не з порожніми руками".

Крім того, лідери двох країн заявили, що внесуть на розгляд національних парламентів договір про правове оформлення українсько-білоруського державного кордону.

Зокрема, Ющенко зазначив, що в підписаному сьогодні Спільному комюніке двох президентів мова йде про те, що вони передадуть у свої парламенти відповідні документи. "Це питання, яке ми роками не могли зрушити з місця, а сьогодні це є предметом спільної домовленості", - підкреслив він.

Ющенко відзначив особливий характер двосторонніх відносин між двома країнами, які пов'язані не тільки географічною близькістю, але й спільною історією.

"Ми будуємо нашу дружбу, співпрацю на основі взаємоповаги", - підкреслив він, і додав, що країни не нав'язують один одному свої погляди і будують відносини на основі партнерства та взаємоповаги.

За станом на 5 листопада в Україні від пневмонії померли 95 чоловік. У Міністерстві охорони здоров'я також заявили, що за останню добу в Україні захворіли на ГРВІ та грип 127 254 чоловік, з яких 80 тисяч дорослих. Таким чином, починаючи з 29 жовтня, в державі хворіють 632 тисяч 877 чоловік.

Білорусь, як і Україна, також активно бореться з епідемією грипу. Раніше повідомлялося про те, що влада Білорусі визнали сім фактів смерті від каліфорнійського грипу. Крім того, україно-білоруський кордон перейшла на посилений режим роботи.

«Кореспондент».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ