Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лутковська просить російського Омбудсмана встановити місце перебування Станіслава Клиха

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини звернулась до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням встановити місцезнаходження Станіслава Клиха. Про це повідомив сайт Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Як відомо, днями з’явилась інформація про те, що громадянина України Станіслава Клиха, який відбуває покарання у Челябінській області, було переведено до лікарні для проходження обстеження чи лікування. Водночас ані адвокат, ані родичі ув’язненого не володіють інформацією про те, до якого саме медичного закладу було переведено Станіслава Клиха, з якою метою і на який термін. Вказаний факт, без сумніву, дуже непокоїть матір ув’язненого.

У своєму листі Валерія Лутковська просить російську колегу повідомити про місцезнаходження Станіслава Клиха, причини його госпіталізації, а також стан його здоров’я.

Слід нагадати, що Валерія Лутковська раніше зверталася до Омбудсмана РФ щодо захисту прав Станіслава Клиха. Зокрема, щодо проведення медичного обстеження (психіатричної експертизи), а під час особистої зустрічі – щодо можливості направлення Станіслава Клиха до установи відбування покарання, яка розташована  якомога ближче до кордону з Україною, щоб родичі могли відвідувати його.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ